MENU
festival vrienden

Raak je vrienden niet meer kwijt op een festival

Food Amsterdam

De enige snackbar en fast food tent waar je...

Melt festival

juli 20, 2017 reageren (0) Views: 1080 Events Winnie Hofstra

Melt festival mag je volgend jaar niet missen!

Nu ik nog in Berlijn woon, kon ik Melt festival niet aan mij voorbij laten gaan. Ik had al veel goeds gehoord over dit Duitse festival, dus is besloot zelf een bezoekje te brengen. Niets was minder waar.

Melt heeft de perfecte mix van alles

Op vrijdag 14 juli pakten we de trein van Berlijn Hauptbahnhof en vervolgens een shuttlebus. Het was een aardig reisje dat al met al zo’n drie uur duurde. Ik had echt het gevoel alsof we naar the middle of nowhere gingen. Dat was ook zo, dat is wat Melt zo vet maakt. Toen we het terrein op liepen dacht ik meteen: “Wow wat is dit gaaf!”. De locatie is een groot industrieterrein dat nog steeds vol staat met enorme machines, dit geeft Melt een ruig randje. Als je verder loopt kom je in een bos terecht en aan de rand van het festival is er een gigantisch meer met een strand. De perfect mix van alles, als je het mij vraagt.

Ook op het gebied van muziek was dit het geval. Op de line-up van Melt stond een groot aanbod aan verschillende artiesten, van hip hop tot bands tot techno Dj’s. Met zes verschillende stages was er voor iedereen wel iets om lekker los op te gaan. Zo had je bijvoorbeeld de mainstage met een tribune en een grote dansvloer, waar de grotere live artiesten optraden. Verder was er een stage op het strand, waar je lekker kon dansen met je voetjes in het zand op techno beats. Ook mijn favoriete club Sisyphos, waar ik in een eerder artikel over schreef, had dit jaar een eigen stage. Dat vond ik natuurlijk top! Deze was midden in het bos en voorzien van toffe decoratie als lampionnen, rookmachines en natuurlijk werd er goed gedraaid. De hoogtepunten van de dag qua artiesten waren voor mij Kölsch, Claptone en Adam Beyer.

Een kleine misser

Dit jaar kon ik helaas maar een dagje dansen op Melt, wat desondanks wel een dag van 3 uur ’s middag tot 7 uur ’s ochtends was. De meeste mensen settelen zich toch in een tentje op de camping om drie dagen op Melt te genieten. Aangezien wij maar een dag gingen, hadden we wat spullen in een kluisje opgeborgen. Uiteindelijk bleek dat de kluisjes eerder sloten dan het festival. Niet alleen het loket, maar de kluisjes zelf gingen ook op slot. Heel vreemd! Toen wij het festival uit liepen, konden we dus niet onze spullen meenemen. Verder waren de kluisjes ook niet op het terrein zelf, maar nog voor de security check. Dit had ik nog nooit meegemaakt en ik heb toch al aardig wat festivals al bezocht. Hopelijk zal dit volgend jaar veranderen.

Wat me opviel was dat er verrassend veel Nederlanders aanwezig waren. Mocht je volgend jaar naar Melt gaan,  dan zul je dus zeker niet de enige zijn. Er gaat bovendien een bus vanaf Amsterdam direct naar het festival, dat is wel makkelijk. Ondanks de misser heeft Melt er een nieuwe fan bij, ik denk dat ik volgend jaar in die bus vanaf Amsterdam zit!

Tags: , , ,