MENU
huisarts

Sharing

New York

Mijn taalcursus in New York

Vakantie, gamen

juli 21, 2017 reageren (0) Views: 1038 Life, Travel Joyce Veltman

Ik ga op vakantie en ik neem mee… mijn gamespullen!

Voor velen van ons is de zomervakantie weer aan de gang. Eindelijk weer eens wat tijd voor jezelf en doen waar je zin in hebt. Iedereen heeft wel een persoonlijk waslijstje van wat hij of zij mee wilt op vakantie. Voor de een is het belangrijkste om mee te nemen een hippe bikini en voor de ander is dat een simpel kaartspelletje. Maar wat nou als het belangrijkste op je lijstje je Playstation of Xbox is?

Er zijn genoeg mensen die hun zomervakantie doorbrengen door binnen voor de televisie te zitten met een controller in de handen. Dagenlang spelen zij hun favoriete games en zijn ze bijna niet voor de televisie weg te slaan. Wat nu als je met je ouders mee moet op vakantie of als je zelf een vakantie hebt geboekt met vrienden? Neem je dan je ‘gamegereedschap’ mee, of kun je toch wel een aantal daagjes zonder?

Kunnen ‘diehard gamers’ zonder gamen op vakantie?

Tijdens een onderzoek dat door CampZone (het grootste outdoor gaming festival) is uitgevoerd zijn er 2600 ‘diehard gamers’ ondervraagd over dit onderwerp. Aan hen werd de vraag gesteld of zij een aantal dagen of weken zonder hun favoriete games konden doorbrengen op vakantie of niet.

Maar liefst 85% van de ondervraagden vertelt er geen problemen mee te hebben om een aantal dagen zonder te moeten doorbrengen. Dit is toch nog een verrassend hoog aantal, aangezien er op het CampZone festival een hoop fanatieke gamers komen. 7% Beweert dat ze eigenlijk stiekem niet zonder zouden kunnen, maar dat ze onder druk van hun vakantiegenoten toch bereid zijn om hun gamespullen thuis te laten. 8% Geeft aan absoluut niet zonder te kunnen, de gamespullen gaan dan ook zonder twijfel mee op vakantie.

Gezellig doen is leuker!

Uiteraard viert iedereen op een andere manier zijn of haar vakantie, toch is het een goed teken dat een hoop mensen zonder gamen zouden kunnen op vakantie. We leven namelijk in een wereld waarin we ons door technologie al genoeg van elkaar afzonderen, zorg ervoor dat dit op vakantie niet gebeurd, geniet op dat moment van de mensen en mooie plekken om je heen!

Tags: ,