MENU

Kloppend stipje steelt mijn hart

Tussendoortje

Is jouw lekkere trek je ook vaak de baas?

twintiger

juli 27, 2017 reageren (0) Views: 1468 Life Winnie Hofstra

Het leven van een twintiger gaat niet altijd over rozen

Je twintiger jaren, misschien wel de leukste tijd van je leven. Tegelijkertijd ook lastigste. Opeens komt er iets op je pad genaamd: verantwoordelijkheid. Daar zit je op deze leeftijd helemaal niet op te wachten (eigenlijk het liefst nooit, maar dat ter zijde). Dit zorgt voor de nodige stress en onzekerheid. Geloof me, je bent niet de enige. In dit artikel zet ik op een rijtje waar zo’n beetje elke twintiger tegen aan loopt met de nodige peptalk.

Een baan, hoe begin ik daar aan?

Je scriptie zit er aan te komen of je bent net afgestudeerd. Het moment waar je al die tijd voor gestudeerd hebt komt eng dichtbij: een baan. Vragen over wat je nou écht interessant vindt en wat je talenten zijn, spoken door je hoofd. Maak je niet druk. Er is geen sprake van een eenmalige keuze. Wie zegt dat jij je hele leven hetzelfde werk moet doen? Neem bovendien de tijd om hier goed over na te denken. Neem desnoods een tussenjaar en ga reizen! Geniet van het jong zijn en kom erachter wat jou echt gelukkig gaat maken.

Dan maar 10 katten

Steeds meer mensen om je heen zijn heppie de peppie in een relatie en gaan zelfs al bijna samen wonen. Je begint de druk te voelen dat jij onderhand ook wel eens een leuke vent of een gezellige meid aan de haak moet slaan. “Misschien blijf ik wel voor altijd alleen en adopteer ik 10 katten.”, heb ik een vriendin eens horen zeggen. Onzin natuurlijk! Stel je wordt negentig, dan kom je in die zeventig jaar echt wel iemand tegen waarvan je hart sneller gaat kloppen. Bovendien is een relatie iets waar je rekening mee moet houden en veel moeite in moet steken. Daar moet je klaar voor zijn. Bewandel lekker je eigen pad en trek je niet aan van wat mensen om je heen doen. Mocht er iemand op dat pad komen dan is dat natuurlijk leuk, maar niks om nu over in te zitten.

Vrienden komen en gaan

Met de jaren heb je steeds meer je karakter en interesses ontwikkeld, van muziek tot hobbies tot humor. Je merkt dat je ook met mensen om wil gaan die hierbij matchen. Zo merk je ook welke vrienden, die je misschien al kent sinds de luiers, echt bij je passen na al die ontwikkelingen. Verder leren de jaren natuurlijk ook wie je ‘echte’ vrienden zijn. Welke mensen staan er klaar met een bak ben & jerry’s wanneer jij je verdrietig voelt? Vrienden komen en gaan tijdens je twenties. Zie het als iets positiefs. In the end ben jij omringd met een groep mooie mensen met wie je over niets en alles kunt praten en veel lol hebt.

Ondanks de moeilijkheden die het leven van een twintiger met zich mee brengt, zijn het geweldige jaren. Het leven en de wereld liggen aan je voeten, dus geniet met volle teugen!

Tags: , , , ,