MENU
twintiger

Het leven van een twintiger gaat niet altijd over...

Ultieme vakantietips voor thuisblijvers!

Tussendoortje

juli 28, 2017 reageren (0) Views: 924 Life Joyce Veltman

Is jouw lekkere trek je ook vaak de baas?

Ken je dat? Je hebt ’s middags een heerlijke, uitgebreide lunch gegeten, maar inmiddels ben je alweer een tijdje verder. Je begint eigenlijk alweer trek te krijgen, maar het avondeten lijkt nog zo ver weg. Je probeert van alles om je gedachten ervan af te laten dwalen, maar uiteindelijk kun je je lekkere trek toch niet negeren. Vervolgens grijp toch maar weer naar de lades of de kastdeurtjes in je keuken waar al het lekkers ligt verstopt. Je lekkere trek is je weer eens de baas doordat je een tussendoortje neemt.

Dit is iets wat ik zelf in ieder geval wel heel erg herken. Niet een keer op een dag, nee soms wel twee keer of zelfs drie! Vaak als ik thuis kom en even niks te doen heb of mijn favoriete serie ga kijken, moet ik gewoon een lekker tussendoortje erbij hebben. Gelukkig is gebleken dat ik niet de enige ben en dat heel veel mensen in Nederland deze gewoonte met mij delen.

Niet geheel onverwacht: tussendoortjes moeten lekker zijn

Uit een mobiel marktonderzoek dat uitgevoerd is door onderzoeksbureau Multiscope, blijkt dat Nederlanders gek zijn op ongeplande tussendoortjes. 685 Nederlanders zijn hiervoor ondervraagd. Maar liefst 92% van de ondervraagden geeft aan dagelijks iets tussen de geplande maatlijden (ontbijt, lunch en diner) door te eten.

Het blijkt dat de meerderheid vindt dat het tussendoortje vooral lekker moet zijn, dat is een van de belangrijkste punten, geeft zeven op de tien ondervraagden aan. Voornamelijk jongeren (tot en met 35 jaar) gaan het minst bewust en minst gezond met tussendoortjes om. Voor de meesten komt dit waarschijnlijk niet geheel onverwacht. Chips, koekjes en chocolade zijn favoriet. Slechts 37% geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat hun tussendoortje gezond is. Wat zijn we dus eigenlijk toch een stelletje impulsieve snackers!

Een stuk fruit, een moeilijk tussendoortje

Als je je dus schuldig voelde over je stiekeme en eventueel ongezonde snoepgedrag tegenover jezelf, maak je geen zorgen, je bent lang niet de enige. Toch zouden we meer een voorbeeld moeten nemen aan de 37% die wel gezond snackt. Neem bijvoorbeeld vaker een stuk fruit, dan altijd maar die zakken chips of pakken koek. Ik hoor je al denken: makkelijk gezegd, maar we komen er al snel achter hoe moeilijk dat is.

Tags: , ,