MENU

Ultieme vakantietips voor thuisblijvers!

verhuizen

12 weken zwanger en verhuizen, niet de beste combi...

Huismus-homebody

juli 31, 2017 reageren (0) Views: 1623 Life Iza Verschuur

Ik huismus, jij huismust, wij huismussen.

In dit seizoen van de drukke festivals, lange zomeravonden en alle tijd om uit te gaan vanwege de vakantie, spendeer ik mijn weekenden het liefst lekker op de bank. Waar de gemiddelde YUP misschien kiest voor een knalfeest die de hele nacht doorgaat, kies ik negen van de tien keer voor een avond lekker koken en bijkletsen met mijn beste vrienden (in onze joggingsbroek). Ik ben een echte huismus.

Lekker huismussen

Een huismus zijn betekent voor mij niet dat ik een introvert persoon ben die het liefst niet naar buiten gaat, maar na een lange dag druk te zijn geweest met van alles en nog wat en de sociale contacten die daarbij horen, vind ik gewoon niets fijner dan thuiskomen. Make-up eraf, joggingsbroek aan, haren in een knot, grote kop thee en met mijn kat op schoot zet ik dan heel snel Netflix aan.

huismus-thee

Zo nu en dan een feestje

Hoewel de bank, de kop thee en Netflix erg aantrekkelijk zijn, heb ik soms ook de drang om iets buiten de deur te gaan doen. Ook ik als echte huismus ga zo af en toe naar feesten en festivals en dan ga ik helemaal los, maar daarna naar een after? Nooit. Daarna heerlijk naar huis, mijn schoenen uit en warm douchen. Gevolgd door een goede hoeveelheid slaap en de volgende avond weer heerlijk op de bank.

Helemaal niets mis mee

Nu ben ik er afgelopen tijd steeds meer achter gekomen dat ik niet de enige twenty-something grandma ben. Mijn hele Facebook staat vol met ‘signalen dat je een echte huismus bent’ en posts die je vertellen over hoe lekker het is om je zaterdag avond met een dekentje en thee op de bank door te brengen. Misschien is zo nu en dan een avondje op de bank toch ook niet zo een slecht idee voor de echte feestbeesten onder ons.

Tags: , ,