MENU

Permanente versiering van mijn huid

Vakantie

Populaire vakantiebestemmingen, waar ga jij volgend jaar heen?

augustus 8, 2017 reageren (0) Views: 1204 Life, Travel Thyra de Groot

Waarom je juist nú met je moeder op vakantie moet gaan

Het moment dat je van school komt en de drie bijbaantjes in worden geruild voor een “echte” baan en je denkt: “Na mijn werk heb ik eindelijk tijd om met vrienden af te spreken”.  Het salaris is omhoog gegaan, dus je hebt nu het geld om een vakantie te boeken. Het lekkere leven begint. Klinkt goed, nietwaar?

Meer dan werk

Dat is het plan, maar de realiteit doet beseffen dat de avondjes met vrienden sneller worden ingeruild voor een avondje Netflix en je ogen die om half tien al sluiten. Ons leven is druk en dit wordt alleen maar drukker naarmate je ouder wordt als ik mijn omgeving moet geloven. Voor je het weet werk je veertig uur in de week en is je volwassen leven gestart.

Juist nu

De cliché uitspraak: “Het leven is kort”, komt soms sneller in beeld dan je zou willen. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat mensen gevochten hebben en gewonnen, maar helemaal onbezorgd leven doe je dan niet meer en elk moment samen is heel waardevol. Een harde les die ondanks de onzekerheid zorgt voor extra geluksmomenten wanneer je met mensen bent die je lief hebt.

Soms moet je een gok wagen en het gewoon ervaren. Een vliegticket kopen, omdat het nu goedkoop is om naar Milaan te vliegen en je nog twee vrije dagen kunt opnemen. Waarom dan met je moeder? Als iemand je het beste kunt is het een familielid waar je mee opgegroeid bent, maar waar je in de puberteit niets tot weinig meer mee te maken wilde hebben. De puberteit is ook een moment om je eigen weg te zoeken en als twintiger wordt het tijd om die weg te delen met de mensen die je groot gebracht hebben. Je zult zien dat je relatie met je moeder veranderd is en dat de momenten samen juist heel waardevol kunnen zijn.

 

Tags: , ,