MENU
baby

Oh baby baby, how was I supposed to know…

review

Een review meer of minder

Festival

augustus 14, 2017 reageren (0) Views: 1783 Life Iza Verschuur

Festivals zonder alcohol

Festivals op en top doorkomen, goed slapen, goed wakker worden en de volgende dag weer stralen op de dansvloer. Ik heb dit jaar besloten om alle festivals waar ik naartoe ga zonder ook maar één druppel alcohol te doen. Het scheelt me enorm veel geld, voorkomt een hoop ongemakkelijke situaties en het beste: geen kater!

Nadat ik een keer met een enorme kater wakker werd, besloot ik, zoals waarschijnlijk iedereen met een kater dat tegen zichzelf zegt, om geen alcohol meer te drinken. Zowaar heb ik mij aan deze belofte gehouden. Nu dronk ik al niet zo veel alcohol. Een aantal glazen op een leuke avond, maar ik kon altijd nog rechtop de weg naar huis vinden.

Drie dagen? Lastig.

Ik ga meestal naar festivals die twee of drie dagen duren. Normaal gesproken was ik de tweede dag al kapot. Het festival moet natuurlijk goed beginnen op de eerste avond. Alcohol is al slecht voor het lichaam en de omstandigheden op een festivalcamping zijn ook niet optimaal. Na die drie dagen festival moest ik dan ook zeker een aantal dagen thuis bijkomen.

Wereld van verschil

Toen deze zomer het festivalseizoen begon, begon ik met feesten zonder alcohol. Een heel festival nuchter blijven was voor mij geweldig. Ik had meer energie, was alert en kon volop genieten van alle leuke dingen. Niet te vergeten dat ik alle gênante momenten van anderen mee kon maken en er een stuk minder lelijk uit zag op de foto’s dan met alcohol.

Het valt me op dat er steeds meer mensen zijn die dit proberen. Waarschijnlijk omdat het een stuk beter is voor je gezondheid, maar misschien ook wel omdat je nuchter gewoon veel meer meekrijgt van dat festival waar je al maanden naar uitkijkt. Voor mij is het in ieder geval zeker, ik blijf lekker aan de cola op de festivals dit jaar!

 

Tags: , ,