MENU
Festival

Festivals zonder alcohol

gender reveal party

Gender revealparty, internetstress en my first emotional breakdown

review

augustus 15, 2017 reageren (0) Views: 1155 Life Thyra de Groot

Een review meer of minder

Als ik op vakantie ga kijk ik steevast naar de reviews op verschillende websites om het volgende avontuur vol vertrouwen aan te gaan. Vaak zijn de reviews wisselend en filter ik zelf al wat ik belangrijk vind. Zo had ik één keer een hotel geboekt op een klif en ik negeerde de commentaren dat het een flinke klim was. Ik dacht: “Joh, ik ben nog jong, dat komt wel goed.”

Niet beseffend dat in het donker de klim een stuk onveiliger aanvoelde wat resulteerde in het feit dat ik elke avond een taxi moest bestellen om terug te komen naar het hotel. Als ik de reviews niet in de wind geslagen had, waren mij een paar euro’s bespaard gebleven. Sindsdien hecht ik er meer waarde aan. Nog niet zolang geleden ben ik gaan samenwonen en was het noodzakelijk om de nodige spullen aan te schaffen. Van koelkast tot stofzuiger. Ik denk dat ik wel duizend reviews heb gelezen en elk zei wat anders, wat erin resulteerde dat ik uren op het web doorgebracht heb.

Stop met vergelijken

Dit deed Cabaretier Rob Scheepers ook en besefte dat al deze reviews ervoor zorgde dat je door alle bomen het bos niet meer kan zien. In een YouTube filmpje reviewed hij reviews. Zijn boodschap: “Stop met vergelijken!”. Hij wilt dat je een vakman inhuurt via Sigma Paintr en vertrouwt op de kwaliteit van het bedrijf. Deze samenwerking zorgt ervoor dat het geheel een commercieel tintje heeft, maar een punt heeft hij wel.

Het lijkt mij namelijk veel rustiger om je omgeving om advies te vragen, dan al die reviews te lezen. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat iemand net een stofzuiger over heeft en die aan jou cadeau wil geven. Dan scheelt dat praten je zo honderd euro en met een drankje voor deze gift kan je er ook nog eens een leuke avond van maken. Een win-win situatie.

Tags: , ,