MENU
sneaker

Al die sneaker verzamelaars, wat zoeken ze nou precies?

Sporten

Gefocust en comfortabel sporten met Adidas

accesoire

augustus 17, 2017 reageren (0) Views: 19651 Fashion Winnie Hofstra

Fashion & accessoires: the bigger the better?

Het afgelopen seizoen waren we minimalistisch. Simpele kettinkjes, strakke kleine horloges met weinig poespas en kleine ringetjes in het oor. Dat zal komend seizoen we anders zijn. “Ga voor groot”, maakt een comeback als trend in de modewereld op het gebied van kleding, maar ook accessoires.

Fashion

In de herfst en winter van 2017/2018 gaan we voor oversized kleding. Grote hoodies van sportmerken zijn favoriet, maar ook oldschool trainingsjacks mogen niet in je kledingkast ontbreken. Een echte eyecatcher als je deze in een opvallende kleur hebt. Hoe tof is deze vintage jas van Nike? De winterjas mag ook een maatje groter zijn, bijvoorbeeld een oversized parka of bomber.

Accessoires

Wat accesoires betreft zien we grote statement sieraden, zoals oorbellen met klosjes eraan en dikke schakelkettingen. Ook de pilotenbril verschijnt weer eens. Dit keer niet als zonnenbril, maar als gewone bril. Zelfs al heb je geen bril op sterkte nodig, kun je deze bril als accessoire dragen.

Is groter ook beter?

Een trend is natuurlijk maar een trend en daar kun je je eigen draai aan geven. Daarom de vraag: is groter ook beter? Qua kleding vind ik het voor zowel wel mannen als vrouwen stoer en nonchalant staan om iets te dragen wat oversized is. Wel hou ik er van om het beperkt te houden en dus één oversized kledingstuk te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een grote hoodie en een wijde broek draagt wordt het een beetje lomp en niet flatteus. Wel is het onwijs comfortabel en warm. Op een koude winterdag verstop ik me het liefst de hele dag in een grote hoodie.

Grote accessoires vind ik ook heel gaaf om een extra touch aan een outfit te geven, maar hier beperkt ik me wederom tot één grote accessoires anders worden het een beetje te veel toeters en bellen. Grote accesoires zijn niet perse beter, kies bijvoorbeeld gewoon een horloge die je mooi vindt. Grote accessoires kunnen je look een eyecatcher geven als je het op de juiste manier combineert, maar simpele accessoires zijn wat rustiger en minder schreeuwerig. Het is dus maar net waar je zin in hebt.

Ga jij ook voor groot komend seizoen of hou je het liever simpel?

Tags: , ,