MENU
Vakantie

Populaire vakantiebestemmingen, waar ga jij volgend jaar heen?

berlijn

Redenen waarom jij in het buitenland moet gaan studeren

Azoren

augustus 21, 2017 reageren (0) Views: 1179 Travel Iza Verschuur

Exotische eilandengroep gewoon in Europa

Voor degenen van ons die niet het geld hebben om naar de Caraïben of Maledieven te gaan is er een prachtige optie veel dichter bij huis dan je had verwacht. Azuurblauw zeewater, witte én zwarte stranden, vulkanen en jungle. Dat allemaal op eilandengroep de Azoren van Portugal.

Zelf ben ik afgereisd naar het eiland São Miquel. Tijdens de landing van het vliegtuig viel mijn mond al open van hoe gaaf het eiland eruit zag. Grote kliffen, mooi zeewater en enorm veel groen. Van tevoren had ik natuurlijk al foto’s van het eiland gekeken, maar in het echt was het nog veel mooier.

Avontuur

In een week zie je makkelijk het hele eiland en kan je veel activiteiten doen. Ik begon met een wandeling, of eigenlijk een klimtocht, door de jungle van het eiland. Ik werd omringd door prachtige watervallen en exotische planten. De tocht leidde naar de warmwaterbronnen van het plaatsje Furnas. Omdat het eiland in feite een actieve vulkaan is worden deze waterbronnen zodanig verhit dat ze koken. Behalve de kokende waterbronnen zijn er ook bronnen waar je in kan. Als het ware een soort natuurlijke hot tubs.

Azoren

Azoren

Walvissen en dolfijnen

De Azoren stonden vroeger bekend om de walvisjacht. Gelukkig mag dit nu niet meer, dus ze kunnen nu gewoon weer rustig rond de eilanden zwemmen. Er wordt op de Azoren een tal van boottochten aangeboden waar er op zoek wordt gegaan naar walvissen. Dit gebeurt wel op zo een manier dat ze daar geen last van hebben. Op zo een tocht ben ik een walvis, verschillende soorten dolfijnen en een zeeschildpad tegengekomen. Dat was heel bijzonder.

Azoren

Landschap

Niet alleen de jungle en de kust van het eiland zijn mooi, ook het landschap mag niet vergeten worden. Grote groene bergen met kraters en meren. Enorm veel koeien en prachtige hortensia’s verspreid over het hele eiland. Afgronden begroeid met planten en velden waar thee wordt verbouwd. Overal wat te zien dus.

Azoren

Ik kan helaas lang niet alles wat ik heb gezien en beleefd op de Azoren kwijt in één artikel, maar ik denk dat wanneer je een klein budget hebt en een grote reiziger bent, dit een perfecte plek is om naartoe te gaan. Ik zal wel nog één tip meegeven: op het eiland zie je vier seizoenen op een dag. Je kunt links een blauwe lucht zien en rechts bewolking op hetzelfde moment. Ga dus niet van een tropische strandvakantie uit!

Azoren

Tags: , , ,