MENU
Daklozen

Daklozen helpen fietsendiefstal tegen te gaan

berlijn

Redenen waarom jij in het buitenland moet gaan studeren

babyshower

augustus 23, 2017 reageren (0) Views: 1316 Life Shadi Erfani

Hormonale, organisatiedrang-hebbende zwangere vrouw verrassen met een babyshower

Ik geef eerlijk toe dat ik een vervelend mens ben als het aankomt op mij verrassen. Een babyshower is tegenwoordig hét ding wat voor je wordt georganiseerd als je zwanger bent. Ik denk dat ik nog lief ben over mezelf als ik zeg dat ik vervelend ben als het aankomt op dingen uit handen geven.

Sam, Busra, Veronica, mijn zusjes, moeder en schoonmoeder hebben besloten een babyshower voor mij te organiseren. Ze kennen mij goed en weten dat ik heel snel dingen door heb. Ik heb ogen in mijn achterhoofd. Niks gaat aan mij voorbij. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik tijdens mijn zwangerschap wel extreem vergeetachtig ben en heel erg dromerig dus misschien bestaat de kans dat ik toch echt word overvallen door een babyshower.

Een babyshower voor mij organiseren is sowieso ook niet makkelijk. Ik heb heel veel eisen. Ik houd niet van te veel roze, te veel gasten, te langdurig gedoe (ik ben zo moe door de zwangerschap) en ook wil ik niet dat het te veel kost. Ook al betaal ik zelf niet mee, ik wil gewoon niet dat andere mensen het gevoel hebben dat ze veel geld aan mij moeten besteden.

Shadi, laat de touwtjes los!

Ik weet dat een babyshower tussen de 36 en 40 weken zwangerschap gehouden wordt. Ik gokte zelf dus het weekend van 36 of 37 weken zwangerschap aangezien het tijdens week 38 of week 39 wel heel erg spannend wordt. Mijn vriend maakt het mij ook erg makkelijk doordat hij op vrijdag altijd zaalvoetbalt, op zaterdag speelt hij altijd een wedstrijd met zijn voetbalteam en op zondag is hij vrij. Ik ken mijn vriend goed, voetbal wordt nooit afgezegd. Ik ben benieuwd of hij het veld af rent wanneer ik weeën krijg. Waarschijnlijk is dat de enige reden voor hem om voetbal even op nummer 2 te zetten. Het wordt dus de zondag van week 36 of de zondag van week 37. Zie je? Ik ben super irritant he? Ik plot mijn hele verassingsfeest al… Maar het gaat vanzelf, ik doe het echt niet expres.

Ik ontvang een appje van een vriendin met de mededeling dat ze er zondag niet bij kan zijn vanwege de verjaardag van haar opa. Zij wist niet dat de dag van de babyshower een verrassing moest zijn voor mij. Helaas weet ik nu dus de datum. Mij wordt wijsgemaakt dat de datum wordt verschoven. Helaas ken ik mijn moeders agenda en weet ik dat zij alleen aankomend weekend een vrije zondag heeft. De babyshower is dus helaas geen verrassing meer. Wel is de locatie en de aankleding voor mij nog een verassing.

Volgens mijn moeder, zusjes en eigenlijk iedereen die de babyshower organiseert bemoei ik me er veel te veel mee. En ik geef ze gelijk. Het stomme is dat ik er vaak niet eens heel veel aan kan doen. Mensen doen graag hun boekje open bij mij. Zo ook over de babyshower. En misschien is het om mij te sarren net zoals je je verloofde voor de gek houdt door te zeggen ik heb een paarse trouwjurk gekocht. Bij een zwangere hormonale vrouw werkt dat dus verschrikkelijk. En al helemaal bij een Shadi, die altijd alles onder controle wilt hebben en een extreme organisatiedrang heeft. Mijn moeder wordt boos door de telefoon en laat me weten dat ik me erbuiten moet houden en dat het helemaal niet leuk is dat ik mij ermee bemoei. Ik moet me gewoon laten verassen voor zover dat nog kan.

Surprise!

Mijn vriend zegt dat we wat gaan lunchen op het strand. Ik weet dat dit niet zo is maar ik speel het spelletje maar gewoon mee. Voor niemand is het leuk dat ik de datum per ongeluk al weet. We stoppen bij een bushokje en mijn vriend haalt een sjerp uit de achterbak. Het is een roze met de tekst’ Mommy to be’ erop. Hij vertelt mij dat we mijn moeder op gaan halen en dat we daarna naar de locatie gaan rijden van de babyshower. Hij belt met mijn moeder dat we voor de deur staan en mijn moeder reageert met: “Ik ben bijna klaar, komen jullie anders maar even naar boven ik moet mijn make-up nog doen”. Ik weet nu dat de babyshower bij mijn moeder wordt gehouden maar dat vind ik hartstikke leuk.

We lopen de trap op richting het balkon van mijn moeder. Ik verwacht dat alle gasten bij mijn moeder binnen staan achter de kasten. Maar dit is niet het geval, iedereen staat op het balkon en ik word dus toch een klein beetje overvallen met een verrassing. We spelen spelletjes, eten taart en ik krijg een heleboel cadeautjes. Het was hartstikke mooi weer tijdens mijn babyshower en in the end heb ik het super erg naar mijn zin gehad!

Met een tweede baby in de toekomst, hoop ik dat er nog een babyshower voor mij georganiseerd zal worden en ik dan wel echt verrast word. Tot nu toe zijn surprisefeestjes bij mij nog nooit gelukt. Wie weet in de toekomst ooit?

Tags: , ,