MENU
babyshower

Hormonale, organisatiedrang-hebbende zwangere vrouw verrassen met een babyshower

weeën

Weeën opwekken, opvangen en wegpuffen – PART 1

berlijn

augustus 24, 2017 reageren (0) Views: 1235 Life, Travel Winnie Hofstra

Redenen waarom jij in het buitenland moet gaan studeren

Mijn geweldige tijd in Berlijn zit er helaas al bijna weer op. Hoe spannend ik het vond om naar het buitenland te verhuizen, hoe jammer ik het nu vind om weer terug te moeten. Het was echte de beste keuze uit mijn leven tot nu toe om hierheen te gaan. Mocht je ook de kans hebben om in het buitenland te gaan studeren maar misschien nog twijfelen, dan hoop ik je met dit artikel te kunnen overtuigen door alle redenen eens op een rijtje te zetten.

1. Vrienden voor het leven

Je gaat alleen naar het buitenland, maar je wil natuurlijk niet de hele studietijd daar alleen blijven. Tijdens een uitwisseling ontmoet je onwijs veel nieuwe mensen die misschien wel vrienden voor het leven worden. Ten eerste zijn er andere uitwisselingsstudenten in jouw klas die allemaal behoefte hebben aan gezelligheid, dat is makkelijk contact maken dus. Verder zal je misschien wel hele toffe huisgenoten hebben. Doordat je 24/7 samen woont leer je elkaar onwijs goed kennen. Het leuke is ook dat de meeste mensen die je ontmoet niet uit hetzelfde land zullen komen als jij. Zo leer je allerlei verschillende culturen en gewoontes kennen. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je een adresje hebt voor je eerst volgende vakantie.

2. Great English is guaranteed

Niemand wordt er wijzer van als je Nederlands praat. Je wordt echt in het diepe gegooid en zal vanaf het moment dat je aankomt in het Engels moeten praten. Op het begin haper je misschien nog en zoek je af en toe naar woorden, maar na een tijdje hoef je er niet eens meer over na te denken. Er is geen betere manier om een taal te leren, dan door het gewoon te doen! En dan heb ik het nog niet eens over andere talen waar je wat van op zult steken afhangend van je bestemming.

3. De wereld ontdekken

In het buitenland studeren is ook gaaf omdat je meer van de wereld ziet, maar dan op een hele andere manier dan vakantie. Je leert die plek als je broekzak kennen en ervaart hoe het leven er daar aan toe gaat. Alles is nieuw en je hebt veel tijd op die plek te ontdekken, dus soms voelt het stiekem wel een beetje als vakantie.

4. Een betere versie van jezelf

Ik merk zelf dat ik persoonlijk onwijs ben veranderd op sommige vlakken door deze uitwisseling. In positieve zin. Je wordt ten eerste erg zelfstandig, omdat je er opeens even helemaal alleen voor staat. Ook maakt studeren in het buitenland je onwijs open minded en verbreed het je horizon, door alle verschillende mensen die je ontmoet en door te zien hoe hun cultuur en kijk op het leven is.

Mocht je trouwens twijfelen om te gaan omdat je een relatie hebt in Nederland: don’t worry. Laat dat je hierdoor niet tegen houden! Het is super tof om je vriend/vriendin te verwelkomen in jouw nieuwe woonplaats. Het is des te specialer als je elkaar na een lange tijd dan weer ziet. Uiteindelijk maakt het je relatie nog sterker. Dat kan ik bevestigen.

Wat een prachtige ervaring. Ik had het voor geen goud willen missen. Ik gun het iedereen om zoiets mee te maken als wat ik heb meegemaakt het afgelopen half jaar.

Auf wiedersehen Berlin!

Tags: , , , ,