MENU
Mysteryland

Afsluiten met Mysteryland

Lief festival

Alleen maar liefde op Lief festival 2017

theater

augustus 29, 2017 Reageren (1) Views: 935 Events Thyra de Groot

Theater als spiegel van de maatschappij

Het theaterseizoen gaat weer beginnen. Als liefhebber van theater maakt mij dat ontzettend vrolijk en ik ben dan ook blij dat met mij 250.000 andere bezoekers van nieuwe voorstellingen hebben genoten. Op theaterfestival de Parade weliswaar en ik hoop dat dit een mooi teken zal zijn voor aankomend seizoen.

De Parade

Wat mij vooral opviel op de Parade in Amsterdam waren alle mensen die bij foodtrucks zaten met een biertje in hun hand. Iets wat een mooi beeld geeft van hoe theater kan blenden met het dagelijks leven en volgens mij is die weergave de definitie van theater. De voorstellingen geven de problematiek van deze tijd weer. Rundfunk was één van de best bezochte vertoningen en met hun thema “volwassen worden” sluiten zij hier mooi bij aan.

Ook Mira van der Lubbe liet zien met haar voorstelling: “Maak van je shit een hit”, hoe persoonlijke problematiek voor een groot publiek zichtbaar kan worden. Ze geeft bekendheid aan een voor sommige onbekend BRCA1 gen. De vraag is echter alleen of de bezoekers die met een biertje in hun hand bij de foodtrucks zitten wel daadwerkelijk op zo’n voorstelling zitten te wachten. Ondanks dat één op de drie met kanker te maken krijgt, is het voor velen een onderwerp waar liever niet over gesproken wordt.

Hardlopers

Naast Rundfunk waren ook Ellen ten Damme, Alex Klaasen & Henry van Loon, Theatertroep en Toneelgroep Oostpool hardlopers. Het zijn dus vooral de humor en muzikale deuntjes die de bezoekers aansporen om kaarten te kopen. Een stapel shit kan je dan wel wegdrinken, het is nog altijd leuker om na de voorstelling met je vrienden een drankje te drinken onder het genot van een grote lach. Krullende mondhoeken die iedereen mag zien, zodat je Instagram weer kunt vullen. Naar de Parade ga je heen om je sores te vergeten en je in een andere wereld te wanen. Het “ik leuk achterover” theater, waar het vooral leuk is om met een groep vrienden heen te gaan.