MENU
mallorca

Mallorca: voorpret, hard gaan, uitstapjes en tips

kreta

Het veelzijdige Griekse eiland Kreta

roaming

september 8, 2017 reageren (0) Views: 1509 Travel Joyce Veltman

Meer stress door onbeperkt roamen in het buitenland?

Hoogstwaarschijnlijk hebben de meesten van jullie weer met volle teugen genoten van de zomervakantie. Misschien nog wel net even iets meer als voorgaande jaren, of juist niet. Sinds dit jaar kun je namelijk je roaming aan laten staan en je mobiele internetbundel gebruiken in de gehele Europese Unie. Lekker in Europa internetten zoals je dat thuis ook kan. Maar is dit wel echt zo ideaal als het lijkt, of brengt het uiteindelijk juist meer stress met zich mee?

Motivaction heeft hiervoor een onlineonderzoek uitgevoerd waar maar liefst ruim 60.000 mensen aan hebben deelgenomen. Er werd onderzocht naar of het nu wel echt zo ideaal was om nu ook internet in het buitenland te hebben, of dat men hier juist uiteindelijk meer gestresst door raakt.

Roaming aan en gaan

Persoonlijk vond ik het heel erg fijn om internet te hebben op vakantie. Ik kon namelijk gemakkelijk het thuisfront bereiken en laten weten hoe ik het had. Ook is het uiteraard erg fijn dat je altijd informatie bij je hebt. Zo kun je dingen opzoeken over de bestemming of routes invoeren, etc. Maar liefst 71% van de respondenten geeft dan ook aan meer uit hun vakantie te kunnen halen, doordat ze meer informatie hebben.

Niet zo mooi als het lijkt

Toch zijn er ook uiteraard negatieve punten aan verbonden. Zo is het bijvoorbeeld erg vervelend als je vakantiepartner constant op zijn of haar telefoon zit en kilt het de sfeer. Een aantal van de respondenten geeft dan ook aan dat de druk van ‘altijd online en bereikbaar moeten zijn’ gewoon doorgaat door het onbeperkt roamen. Het blijkt dat mensen hierdoor toch vaker op hun telefoon kijken dan ze zouden willen.

Uiteindelijk blijkt het dat maar liefst 9% van de respondenten stress ervaart door de onbeperkte roaming in het buitenland. 58% Van deze groep geeft dan ook aan dat ze bijvoorbeeld nog steeds vaak bezig zijn met hun werk, of ze zien wat ze allemaal missen in Nederland.

Blijf genieten!

Hoe dan ook, onthoud in ieder geval één ding: op vakantie moet je al je zorgen van thuis juist even vergeten, probeer niet de druk te voelen dat je constant van alles op de hoogte moet zijn en bereikbaar moet zijn. Ik zou zeggen, zorg ervoor dat je blijft genieten van je toekomstige vakanties!

Tags: , ,