MENU
roaming

Meer stress door onbeperkt roamen in het buitenland?

Mijn zomer als inval animatrice in Frankrijk

kreta

september 9, 2017 Reageren (1) Views: 1797 Travel, Vlogs Larissa Hendriks

Het veelzijdige Griekse eiland Kreta

Het is maar een eilandje, toch valt er (naast het genieten van heerlijk Grieks eten en drinken) nog verbazingwekkend veel te doen. Het zou niet mijn eerste keuze zijn maar ik ging met de meute mee. 11 daagjes op vakantie, genieten van het Griekse zonnetje… Kan ik weer terug?

Houd je koffer in de gaten

Sinds mijn vriendin vertelde over haar nare ervaring, ben ik er wat onrustiger over. Zit mijn koffer wel in het vliegtuig? Daarom heb ik een Tile in mijn koffer gestopt en zo kon ik precies zien in de app waar mijn koffer zich bevond: waar hij hoorde, in hetzelfde vliegtuig als mij.

Oke, dit klinkt misschien wat maf. Slapen lukt mij niet optimaal met veel geluiden en licht om me heen, maar in een vliegtuig kan ik altijd heerlijk mijn oogjes sluiten met wat muziek in mijn oren. Wel eet ik eerst even een energie reepje, zoals een Nakd reep, en neem ik mijn nekkussen mee (deze is écht een aanrader), anders ga ik zo slingeren met mijn hoofd…

Crossen in de jeep

Ken je dat gevoel? Het vliegtuig uit lopen en dan tegen een muur van warmte aan lopen op je vakantiebestemming? Heerlijk. Het gevoel van de start van een aantal heerlijke zomerdagen. Vakantie is tot rust komen, toch vind ik het wel altijd leuk om activiteiten te doen op vakantie.

Gelukkig dacht ik hier niet als enige zo over, dus gingen we crossen in jeeps over het eiland. Ja, ook ik mocht een eigen jeep! De hele dag heb ik genoten. Daarnaast zijn we ook nog de boot op geweest om Spinalonga te bezoeken.

Halve huisjes en winkels

Heel vroeger was dit een eilandje waar mensen besmet met Lepra heen werden gebracht. Vervolgens bouwden ze daar een bestaan op en indien er gezonde kinderen ter wereld werden gebracht, moesten deze afgestaan worden.

Uiteindelijk na jaren werd er een medicijn gevonden en toen was iedereen op het eiland genezen. De mensen wilden niet weg van het eiland, want daar was hun leven opgebouwd. Dus werd er een vleugel met nieuwbouw gemaakt aan het eiland. De oude stad is toen geplunderd door hotel makelaars. Zij stalen de deuren, ramen en alles wat zij konden gebruiken. Vandaag de dag is het dus een verlaten stad met halve huisjes en winkels.

Opblaas flamingo – RADBAG

Muziek:
Solidisco – Summer Heat (Dubdogz Radio Mix)
Dillon Francis – Anywhere (Felix Cartal Remix) ft Will Heard

Tags: , , ,