MENU
stad

Dorpsleven vs. stadsleven

daten

Waarom jíj moet daten!

Moe

september 22, 2017 reageren (0) Views: 1312 Life Joyce Veltman

Overdag moe zijn is vervelend… Hoe ga je dit tegen?

Probeer even na te denken over hoe vaak je echt een goede nachtrust hebt en dan ook volledig uitgerust wakker wordt. Als je hier lang over na moet denken is dat geen goed teken, dat betekent blijkbaar dat je te weinig goede nachtrust hebt. Terwijl het eigenlijk van belang is om elke nacht goed je rust te pakken. Bij mensen die ’s nachts niet genoeg uitrusten komt het vaak voor dat ze overdag erg moe zijn en zichzelf wakker moeten proberen te houden tijdens school en/of werk. Hoe ga je dit nu tegen?

Get a healthy mind

Eet gezonde tussendoortjes! Tussendoortjes die veel suiker bevatten geven je in eerste instantie een wakker en energiek gevoel, maar achteraf daalt je bloedsuikerspiegel, waardoor je je weer moe en futloos zal voelen. Een gezond tussendoortje daarentegen geeft je meer gedoseerde en langdurige energie. Als we het hebben over een gezond tussendoortje, denk dan bijvoorbeeld aan yoghurt, noten, vers fruit, etc. Daarbij is het ook belangrijk om veel water te drinken, dit kan ook enorm helpen.

Houd je hersenen ‘in beweging’

Als je veel achter je bureau zit, zorg er dan voor dat je zo nu en dan even opstaat en een kort rondje gaat lopen. Dit maakt je alerter en zorgt ervoor dat je weer energieker wordt. Het beste kun je dit buiten doen, vaak kan alleen een teug frisse lucht je al een opkikker geven.

Zodra je moe begint te worden, maak dan een praatje met iemand die bij je in de buurt is. Bijvoorbeeld je klasgenoot of collega, vertel dingen die je hebt meegemaakt, begin over het werk of over je nieuwste ideeën. Op deze manier blijven je hersenen als het ware ‘in beweging’. Erg goed is om te praten over een meningsverschil, zo blijf je alert.

Wat dacht je van een schoonheidsslaapje

Wat ook nog steeds wonderen verricht is een dutje doen. Deze kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker de dag door komt. Let er wel op dat je niet meer dan één keer per dag een dutje doet en ook niet te dicht bij bedtijd. Zorg ervoor dat je dutje niet langer dan 25 minuten duurt. Als je geen mogelijkheid hebt om een dutje te doen, omdat je bijvoorbeeld op school of werk bent, dan kan 10 minuten je ogen dichtdoen in je pauze ook al helpen.

Pas op met cafeïne, dit kan namelijk je slaaptijd verkorten, je slaapcyclus verstoren en de kwaliteit van het slapen verminderen. Wel kan het op korte termijn je helpen even snel wakker en alert te worden. Houd je niet van koffie? Probeer dan eens koffie met melk en bijvoorbeeld deze smaakdruppels in de smaken karamel, vanille en veel meer! Dan is die koffie zeker weg te krijgen.

Tags: , ,