MENU
theatertips

Theatertips

Theater

Een beetje van Broadway in ons kikkerlandje

september 26, 2017 reageren (0) Views: 1162 Events Thyra de Groot

Kun je zomaar weggaan op een feestje?

De klok slaat vijf uur en met een diepe zucht knal je de laptop dicht. Eindelijk weekend. Het feest kan beginnen en vol goede moed bedenk je wat ook alweer vanavond op de planning staat. Je weet het weer, het is een dikke fuif bij vriendin A. Je herinnert je dat de Beerpong weer van zolder is gehaald en het echt heel gezellig gaat worden.

Huis vol vrienden

Vol goede moed trek je je mooiste outfit uit de kast en gaan je haren vol in model. Buiten hoor je genoeg stemmen en je snapt gelijk al dat dit feest vrij druk is. Vriendin A is natuurlijk heel leuk, maar al die mensen zorgen wel voor een akward moment. Je hoofd begint te malen: “Moet ik iedereen gedag zeggen?”. Plots ben je alle etiquette vergeten en hoop je zo snel mogelijk bij de drank tafel te belanden.

Bij de drank tafel staat vriend B. Hij zegt je uitgebreid gedag. Vriendin C ziet dit en vraagt waarom je haar overslaat en voordat je het weet sta je heel de tafel uitgebreid te knuffelen en te zoenen. De drank moet wachten en je mag de hele kamer door. Je besluit het de volgende keer heel anders te doen.

Je prent je een lijstje met tips in:

1. Zwaai naar iedereen en loop meteen naar de koelkast. Als iemand dan vraagt om een knuffel zeg je: “Sorry, ik heb net een drankje in mijn hand vast.”
2. Je loopt naar het feestvarken en feliciteert deze. Ondertussen blijf je vijf minuten aan de praat, zodat jij niet meer degene bent die net is aangekomen.
3. Je oefent je knuffel technieken en neemt het voor lief. Knuffelen maakt immers gelukkig en wie wilt dat nou niet?

Nu heb je binnenkomen wel getackeld, maar een feest komt ook altijd tot het eind. Je kunt natuurlijk tot het einde blijven, alleen komt dat die voetbalwedstrijd niet ten goede uit. Beter pak je stilletjes je jas en sluip je naar buiten. Stuur de jarige een berichtje met: “Bedankt voor het leuke feest. Ik spreek je morgen!” en geniet zorgeloos van de fluitende vogels op weg naar huis.

Tags: , ,