MENU
Financiën

Hoe houd je je financiën gemakkelijk onder controle?

Altijd trek? Het geheim achter jouw eeuwige trek!

druk

september 30, 2017 reageren (0) Views: 2298 Life Widad Abdalla

‘Hoe gaat het?’ ‘Ja, druk…’ – De drukmythe

Tegenwoordig lijkt ‘druk zijn’ de nieuwste trend. Iedereen is het en iedereen volgt het. Het is het standaard antwoord geworden dat je krijgt zodra je mensen vraagt hoe het met hun leven gaat. Druk, druk en nog eens druk, maar zijn we dat nou écht? Of zit het tussen onze oren?

Nee! Het zit niet tussen onze oren, we zijn echt druk

Natuurlijk, sommige mensen hebben daadwerkelijk tachtig afspraken in één week gepland (met sommige mensen bedoel ik absoluut mijzelf). Feestjes waar je heen moet, baantjes om je huur te kunnen betalen, verplichte eetafspraken met je ouders en ga zo maar door. Soms nemen we te veel hooi op onze vork en schrikken we van onze planning voor de komende week. Ondertussen moeten we ook nog ergens tijd vinden om te kunnen ademhalen.. Hoe bedoel je druk zijn zit ‘tussen onze oren’!?

De drukmythe

Uiteraard kunnen we best druk zijn, maar onthoud dat we dit zelf in de hand hebben. Niemand dwingt jou om naar dat ene feestje te gaan. Je horecabaantje overleeft het ook wel met een man minder in de week. En je ouders… Tja, daar moet je nou eenmaal tijd voor maken. Die hebben je overigens wel op aarde gezet.

Wat ik probeer te zeggen is: je kunt het heel druk hebben, maar daar zorg je he-le-maal zelf voor! Niet je omgeving. Niet de mensen die elke dag jarig zijn en feestjes besluiten te geven. Gewoon jij. Word bewust van het feit dat het niet ‘ik heb het elke dag zo druk’ is, maar ‘ik maak het elke dag zo druk voor mijzelf’. Jij bent degene die dit toelaat. Hoe vaker je je dit beseft, hoe minder druk je het voor jezelf kan maken. Áls je dat wil natuurlijk… Er bestaan namelijk ook mensen die het heerlijk vinden om elke dag vierentwintig/zeven bezig te zijn en dat is ook prima!

Dus nu je dit gelezen hebt… Hoe gaat het?

Tags: , , ,