MENU

Altijd trek? Het geheim achter jouw eeuwige trek!

sperma

Sperma heeft ook een houdbaarheidsdatum!

uitstellen

oktober 2, 2017 Reageren (1) Views: 1273 Life Iza Verschuur

Uitstellen betekent niet altijd afstellen

We kennen allemaal wel die ene student die al zijn of haar werk uitstelt tot het allerlaatste moment. Misschien ben jij zelf wel die ene student. Ik ben er in ieder geval wel één. Wij uitstellers krijgen altijd de vraag waarom we niet eerder beginnen aan ons werk, waarom doen we dat niet?

Daarom!

Door het uitstellen heb je voor een bepaalde periode een stuk meer vrije tijd. Tijd om dingen te ondernemen die buiten je studie vallen, tijd om door te brengen met je familie en vrienden of zelfs tijd om te verspillen aan een hele dag series kijken op de bank. Je doet wel een aantal dingen die voor de les gedaan moeten worden en deadlines die onderling met de projectgroep zijn afgesproken haal je ook wel. Toch ben je per dag echt maximaal één tot twee uurtjes aan je huiswerk bezig. Voor mij klinkt dat als een ideale situatie.

De valkuil

Hoewel al deze vrije tijd heerlijk aanvoelt op het moment zelf, komt rond de staande deadlines een golf van enorme stress naar boven omdat je al je werk tot het laatste moment hebt uitgesteld. Alles komt ineens tegelijk en het blijkt toch veel meer werk te zijn dan je had verwacht. Toch blijven de echte ‘studieontwijkers’ onder ons nog even een paar dagen uitstellen omdat ze door de bomen het bos niet meer zien en niet willen beginnen aan die enorme hoop werk die voor hun ligt. Uiteindelijk ga je dan toch aan de slag en werk je harder dan ooit tevoren, redt de deadlines en haalt misschien nog een voldoende ook.

Volgende keer beter

Na alle stress van de tentamenweken besluit je om dit echt nooit meer te laten gebeuren. Volgende schoolperiode ga je al het werk dat je krijgt keurig bijhouden, zodat het aan het einde niet meer zo heel veel werk meer is. Vol goede moed begin je dan, maar na de eerste week kies je toch weer voor de vrije tijd en begint het hele riedeltje weer opnieuw.

Ik probeer natuurlijk niet te zeggen dat uitstellen een goed idee is tijdens de studie, maar wanneer je het altijd zo gedaan hebt is het moeilijk om te veranderen. Als het mogelijk is om je studie door te komen op de manier waarop jij het gewend bent, uitsteller of niet, dan moet je het gewoon zo blijven doen! Stel dat je écht wilt veranderen en vastberaden bent een op en top planner te worden, dan raden we jou het boek “Bullet Journaling – doe je zo” aan, Rachel Wilkerson beschrijft in dit handboek hoe je met behulp van symbolen, kleuren, lay-outs en nog veel meer je leven op orde kunt brengen.

Tags: , ,