MENU
tapassen

Vandaag is de dag om heerlijk te gaan tapassen

veganistisch

Mijn ervaring: veganistisch eten voor anderhalve maand

eten

oktober 12, 2017 reageren (0) Views: 1078 Food Winnie Hofstra

Foodtrend: eten uit een kom

We houden van lekker eten, maar hebben weinig zin om hier thuis uren voor in de keuken te gaan staan. Ook gaan we hier niet onze hele portemonnee voor omkeren. Pasta met pesto en tosti’s staan standaard op ons weekmenu. Dat moet toch anders kunnen? Dat kan het zeker! ‘Food in a bowl’ is dé foodtrend die de oplossing is voor luie koks die lekker en niet prijzig willen eten. 

Een wel hele goede morgen met een smoothiebowl

Met een smoothiebowl kun je je dag gezond en kleurrijk beginnen. De naam zegt het eigenlijk zelf al: een smoothie in een kom. Maak de smoothie door met de staafmixer je favo fruit te mixen met bijvoorbeeld yoghurt. Neem bij voorkeur bevroren fruit. Dat is een stuk minder duur en zo kun je bijvoorbeeld ook goed zomerfruit in de winter eten. Ideaal! Doe er vervolgens wat toppings op die je in huis hebt, zoals muesli, nootjes, nog meer fruit of kaneel. Et voila!

Geen 25 euro voor all-you-can-eat meer neerleggen

Sushi is heerlijk, maar sushi is ook duur. In een restaurant betaal je voor all-you-can-eat sushi al gauw 25 euro exclusief de drankjes. Dan kunnen we ons natuurlijk niet elke weer permitteren. Om het zelf te gaan staan rollen is ook nog een hele klus. Waarom voeg je gewoon niet alles samen in een kom? Het smaakt heerlijk, net echt! Je kookt witte rijst en laat dit even afkoelen. Vervolgens doe je er stukjes zeewier bij. Dit kun je tegenwoordig gewoon bij de plaatselijke supermarkt kopen. Verder voeg je er jouw lievelings sushi ingrediënten bij. Denk aan komkommer, avocado, krab en soja boontjes. Je kunt het zo gek of juist zo goedkoop maken als je zelf wil. Een scheutje sojasaus erover en genieten maar.

Mexicaans eten maken is nog nooit zo makkelijk geweest

Een andere kom-voedsel optie is de taco bowl. Lekker genieten van Mexicaanse sferen, maar dan met minder afwas. Je hebt namelijk niet meer verschillende schaaltjes nodig waaruit je één voor één alles in je taco schept. Ook heb je niet meer de struggle dat de hele inhoud van je taco eruit valt wanneer je een hap neemt. De inhoud van deze kom is: gehakt, quacamole, tortillachips, tomaatjes, maïs, geraspte kaas en zure room.

Tags: , , ,