MENU
hotspots

De hotspots van ADE dit jaar!

partymacher

De kans op een carrière in de party-industrie

Halloween

oktober 16, 2017 Reageren (1) Views: 1250 Events Iza Verschuur

Het is bijna Halloween

Je uiterste best doen om er zo eng mogelijk uit te zien, of bloederig mooi rondlopen. Het kan allemaal tijdens Halloween. Hoewel Halloween helaas geen officiële feestdag is in Nederland, wordt het hier gelukkig wel steeds vaker gevierd.

Halloween vindt ieder jaar plaats op 31 oktober, maar wordt eigenlijk alleen groots aangepakt in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Kinderen gaan de straat op om eigenlijk net als in Nederland tijdens het Sint-Maarten feest langs de deuren te gaan om snoep op te halen.

Alles kan en alles mag

Het leuke aan Halloween is dat iedereen verkleed de straat op kan. Het liefst zo eng mogelijk, maar je kunt natuurlijk ook als bijvoorbeeld je favoriete artiest gaan. Op een avond waar toegestaan is om alles uit de kast te trekken, komt de creativiteit van mensen naar boven. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er kan een outfit uit worden gemaakt.

Evenementen

Het is dan wel geen officiële feestdag, maar er worden veel evenementen georganiseerd rondom Halloween. Zoals de welbekende Fright Nights in Walibi of lekker griezelen in Heksendoorn (Hellendoorn) van 14 tot en met 29 oktober. Hier is een ondergronds spookhuis te vinden en kan je je lieve kleinere broertje/zusje/neefje/nichtje vogelverschrikkers laten zoeken in het maisdoolhof. Kinderen tot 13 jaar mogen verkleed komen, maar uiteraard jij zelf ook! Ook vinden er parades en feesten plaats in het enge thema. In Amsterdam vindt er bijvoorbeeld vanaf 25 tot en met 31 oktober het Amsterdam Halloween Festival plaats.

Reden voor een feestje

Mocht de drukte van de grote evenementen je toch niet bevallen, is het natuurlijk ook altijd leuk om een huisfeest te vieren in het Halloween thema. Met alle vrienden bij elkaar, verkleed in te gekke kostuums en genieten van een thematisch hapje en lekkere drankjes, moet het helemaal goed komen. Halloween is de perfecte reden om een feestje te organiseren.

Er is dus genoeg te doen voor mensen die van verkleden houden en een feestje ook wel zien zitten. Van zombie tot zeemeermin en van bloederig slachtoffer tot prins of prinses. De enige vraag is dan nog: als wat ga jij?

Tags: ,