MENU
Koffer

Koffer horrorverhalen, zo voorkom je het of los je...

Mijn stedentrip naar Stockholm

Haarlem

oktober 20, 2017 reageren (0) Views: 1469 Travel Joyce Veltman

De ideale bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg

Persoonlijk houd ik ervan om nieuwe dingen te ontdekken en om op zoveel mogelijk plekken geweest te zijn, niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland! Eén van die plekken waar je binnen Nederland geweest moet zijn is Haarlem. In de hoofdstad van de provincie Noord-Holland is het gehele jaar door van alles te doen. De stad staat bekend om haar hoogwaardige, culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, een hoop gezellige restaurants en cafés en de uitstekende ligging: dichtbij Amsterdam en het strand.

Ontdek het uitgaansleven in Haarlem

Haarlem heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en er is veel te doen, om te beginnen met het uitgaan voor jongeren. Je vindt in Haarlem onder andere ouderwetse, gezellige, bruine kroegen, café’s, moderne wijnbars en trendy clubs. Naast het uitgaan zijn er ook nog een hoop andere dingen te doen op dit gebied. Zo kun je er bowlen bij ‘Bison Bowling’, die maar liefst 18 moderne en luxe bowlingbanen bezitten, ook kun je dichtbij in Zandvoort naar het Casino, of een avondje gezellig naar de bioscoop.

Shop until you drop

Haarlem staat onder andere bekend om haar gevarieerde winkelaanbod, dat maakt haar zelfs shopstad nummer 1 binnen Nederland. Niet alleen het gevarieerde winkelaanbod maakt Haarlem een populaire shopstad, maar ook de gezelligheid. Ze beschikt onder andere over veel pittoreske winkelstraatjes met unieke boetieks. Deze worden ook wel de Gouden Straatjes genoemd en vooral deze zijn erg populair en zorgen voor aantrekkingskracht.

Little Mexico

Eén van mijn favoriete plekjes in Haarlem is het heerlijke Mexicaanse restaurant ‘Popocatepetl’. Popocate hoe? Ja je leest het goed: Popocatepetl. Het heeft een ontzettend moeilijke naam, maar het is het zeker waard om eens een keer te gaan eten bij dit restaurant. Ga er wel vanuit dat als je in het weekend of op een donderdagavond heengaat, dat je dan wel eerst even moet wachten voordat je een plekje hebt, het is namelijk een populair restaurant en zit vaak vol, maar dan is het het uiteindelijk ook echt wel waard.

Bij binnenkomst hoor je gelijk de gezellige, Mexicaanse muziek en wordt je omringd in een ontzettend gezellige sfeer. Het restaurant is erg leuk ingericht en het personeel is hartstikke spontaan. Niet geheel onbelangrijk: het eten is hemels. Nadat je hebt genoten van je eten kun je ook nog een heerlijke koffie, of cocktail achteraf nemen. Zelf ben ik een ontzettende kokos fanaat, dus ik kon het dan ook niet laten om een latte met kokos voor een cocktail te kiezen.

Kortom: kom Haarlem eens ontdekken en als je van Mexicaans houdt, sla Popocatepetl dan vooral niet over!

Tags: , , ,