MENU
LEGO World

LEGO World, een spektakel voor jong en oud

Spartan Race

AROO, we are Spartan and we are proud!

Halloween

oktober 30, 2017 Reageren (1) Views: 1713 Events Iza Verschuur

Halloween in Haarlem

Om Halloween te vieren was er afgelopen zaterdag een optocht van prachtig verkleedde mensen dwars door het centrum van Haarlem. De deelnemers liepen van de Grote Markt door de binnenstad naar de Lichtfabriek.

Heksen, zombies, duivels, verzin het maar en ze waren in de stad. Alle deelnemers van de Halloween optocht hadden hun uiterste best gedaan om zo eng mogelijk voor de dag te komen.

Voorpret

Het leuke van Halloween begint al wanneer er nagedacht moet worden over de outfit en de make-up. De meeste mensen beginnen al dagen van tevoren om er op de avond van het Halloweenfeest zo goed mogelijk uit te zien. Feestwinkels worden massaal bezocht om een goede outfit te vinden en winkels waar special effects make-up wordt verkocht worden platgelopen. Na het plannen van de hele look moet deze natuurlijk nog worden samengesteld op de dag van het feest en daar wordt flink wat werk in gestopt.

Mooi, knap en eng tegelijk

Met Halloween kun je alle kanten op. Dit was maar weer goed te zien in Haarlem afgelopen zaterdag. Van enorm enge zombies, die super knap gemaakt waren, tot prachtige ‘sugar skulls’ voor een ‘Day of the Dead’ thema. Iedereen was in vol ornaat. Omdat alle deelnemers er zo prachtig en eng uitzagen én omdat het een flinke stoet was met harde muziek, waren er een hoop toeschouwers aanwezig. Langs de gehele route stonden mensen de optocht te bekijken.

Volgend jaar meer

Deze optocht was de eerste in Haarlem. Er is dit jaar door het hele land meer aandacht besteed aan Halloween dan in de voorgaande jaren. Omdat de meeste toeschouwers nog een beetje twijfelde om verkleed te komen, was de stoet niet zo groot als gehoopt. Toch kregen de ‘Halloweeners’ de hele straat vol. Nu er een flinke hoeveelheid mensen de optocht hebben gezien en daardoor ook weten hoeveel mensen er nu al meededen, wordt er gehoopt op nog een stuk meer deelnemers voor volgend jaar!

Halloween

Tags: ,