MENU

Mijn stedentrip naar Stockholm

parijs

Parijs is zoveel meer!

Vespa Sei Giorni

oktober 31, 2017 reageren (0) Views: 1911 Gadgets, Travel, Vlogs Larissa Hendriks

Het legendarische verhaal achter de “Vespa Sei Giorni”

Vespa, geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Piaggio, kent een mooie geschiedenis. Zo mooi, dat er zelfs een museum te bezoeken is in Italië. Vespa kent al veel exclusieve limited editions, maar deze exclusieve Vespa Sei Giorni heeft wel een heel mooi verhaal om te vertellen…

Met deze sportieve special wordt vol trots teruggeblikt op de overwinning uit het jaar 1951. Het Piaggio-raceteam verbaasde de racewereld door de échte off-road motoren te verslaan in de grote 6-daagse race: de Sei Giorni Internazionale (vandaar dus de naam en grote 6 op de scooter). De wedstrijd vond plaats in Varese, daarom bezochten wij met Vespa dit mooie plekje in Italië om de nieuwe Vespa even letterlijk in het zonnetje te kunnen zetten!

Misschien eerst even het boekje lezen?

Op dinsdagmiddag kwamen we aan in Varese, om bij te komen van de vlucht gingen we even wat drinken in het stadje. De perfecte gelegenheid om alvast even de Lomo camera die ik meegebracht had uit te testen. Wat begon als een goed idee eindigde in een uur ploeteren. Wellicht herken je jezelf hierin: ik wil altijd het liefst direct uitproberen in plaats van eerst de gebruiksaanwijzing lezen. Uiteindelijk toch maar het boekje erbij gepakt en toen begon het apparaat te rommelen hoor! Eindelijk… Gelukkig konden we erom lachen.

Uiteindelijk een prachtige foto kunnen schieten met de Lomo!

Even door Varese crossen

Woensdag was het zover, voor onze vlucht terug kregen we de kans om de Vespa uit te proberen. Ten minste, diegenen die wél een A2 rijbewijs in de pocket hadden (zelf heb ik alleen mijn B & AM rijbewijs en ging deze kans aan mij voorbij. Ik kan je dus niet vertellen hoe de nieuwe editie rijdt, maar wel kan ik je vertellen dat je in stijl voorbij zal racen. Om de dag af te sluiten bezochten we een klein dorpje in de bergen van Varese en genoten hier van een authentieke Italiaanse lunch.

Erop zitten mocht ik wel (heel voorzichtig)

Social skills

Mijn mening? Een prachtig lekker retro-like ding! Helaas kan ik er zelf niet op rijden omdat dus een A2 rijbewijs nodig is. De nieuwprijs is natuurlijk niet een prijsje die je zo uit je spaarpot schud. Wel vind ik het toch mooi om een verhaal achter je scooter te hebben. Stel je raakt aan de praat met een leuke vreemde op straat, dan heb je in ieder geval een pakkende ijsbreker paraat…

Tags: , , , ,