MENU
veganistisch

Mijn ervaring: veganistisch eten voor anderhalve maand

Gezonde leefstijl

Hoe jij een gezonde leefstijl met gemak vol gaat...

school

november 1, 2017 reageren (0) Views: 1252 Life Shadi Erfani

School, baby, tentamen week, oftewel stress

De afgelopen weken zijn heel erg stressvol voor mij geweest. Werk, school en een baby combineren zou best te doen moeten zijn maar mijn privé leven is nog steeds niet zoals ik het graag zou willen zien en dat zorgt voor een heleboel stress. De laatste tijd voelt het alsof mijn emmertje elk moment kan overlopen. De energie vinden om wat voor BLVD te schrijven is dan ook vaak weg…

Stress met dubbel ‘s’

Zoals ik in één van mijn eerste artikelen heb laten weten liggen mijn ouders in scheiding. Helaas verloopt dit niet zonder slag of stoot. Niet alleen ik maar ook mijn broer en zusjes bevinden zich tussen twee vuren. Mijn vaders verdriet is omgeslagen in woede. Het is vaak moeilijk hier mee om te gaan.

Mijn tentamen week ligt om de hoek en ik moet me daarop voorbereiden. Leren terwijl Ivy thuis is, is dus echt een no go. Ze kan zichzelf goed vermaken maar toch heeft ze mijn aandacht bijna 24/7 nodig. Dan denk je, ‘je zou toch aan je schoolwerk kunnen als ze slaapt?’, was dat maar waar! Ik heb het vaak geprobeerd. Wanneer ik er dan net lekker in zit en mijn concentratie goed gevonden heb wordt ze alweer wakker. Ik moest dus opzoek gaan naar een andere oplossing.

Gelukkig hebben we de schoolvakanties!

Nu is het schoolvakantie en ben ik vrij van werk en van school. Op de dagen dat er dus wordt opgepast op Ivy hoef ik nu niet naar school of werk. Ik zou de oppas dus kunnen afzeggen, maar dat doe ik niet. Ik laat het oppassen doorgaan zodat ik deze vakantie op deze dagen kan leren en mijn achterstallige huiswerk kan maken.

Op donderdag gaat Ivy altijd mee met oma Jean (Noëls moeder) naar Eindhoven. In Eindhoven wonen Ivy’s neefjes. De broer van Noël heeft een tweeling van 5 jaar. Oma Jean paste altijd al op hen op donderdag en nu neemt ze Ivy altijd mee. Zo groeien ze toch een beetje samen op. En voor mij komt het goed uit want meestal werk ik tot 16:00 uur op donderdag maar Oma Jean is niet terug uit Eindhoven tot ongeveer 21:30 uur. Wanneer ik uit mijn werk kom op donderdag doe ik meestal mijn wekelijkse huiswerk. Of dit voldoende is gaan we na de tentamen week ondervinden. Ik hoop dat ik niks hoef te herkansen.

No goodbye

Waarom dit hele verhaal vraag jij je nu vast af? Ik zal niet wekelijks meer een artikel plaatsen. Al mijn vrije tijd steek ik in mijn school op het moment. Hoe leuk ik het ook vind om te schrijven voor BLVD, school heeft voorrang. Na mijn tentamen week zal ik een uitgebreider artikel schrijven over hoe ik het naar school gaan combineer met het opvoeden van een kindje. Ik zal proberen eens in de twee weken wat te posten! Onderwerpen zijn trouwens meer dan welkom, ik ben de laatste tijd een beetje Koos inspiratieloos. Heb je vragen of ideeën, please let me know! Vind je het zelf leuk om te schrijven? Kom dan gezellig bij het team en meld je aan via blvd.nl/yup.

Tags: , , ,