MENU
Vespa Sei Giorni

Het legendarische verhaal achter de “Vespa Sei Giorni”

The city that never sleeps

parijs

november 2, 2017 Reageren (1) Views: 2086 Travel Winnie Hofstra

Parijs is zoveel meer!

Parijs, de stad van de Eiffel toren, l’arce de Triompf en musee du Louvre, maar nog zoveel meer! Als ik op vakantie ga dan zoek ik het liefst de minst bekende plekjes op. Nog niet ontdekt door teveel toeristen en waar je het échte leven vindt.

In mijn artikel over Berlijn schreef ik al over een aantal van deze plekken daar. De afgelopen dagen bracht ik een bezoek aan een goede vriendin in Parijs, een echte local. Dat leverde een aantal toffe spots op die ik graag met jullie deel. Dit waren mijn favorieten.

De zonsondergang kijken in Parc de Belleville

Zeker als je met je lover op stedentrip bent is dit een echte aanrader. Bovenaan dit park is een plateau waar je perfect zicht hebt over Parijs. Vrijwel alle belangrijke gebouwen zijn te zien. Als je op het juiste tijdstip gaat kun je er genieten van een prachtige zonsondergang of opgang. En het fijne is dus dat het er totaal niet druk is, er was eigenlijk geen kip. Neem dus gerust een wijntje en lekker kaasje mee, dan is een heerlijke (romantische) avond gegarandeerd.

Rondlopen in Ménilmontant

Als ik aan Parijs denk, denk ik aan chique dure restaurants, mooie boutiques en klassiek geklede mensen. Dat is slechts een deel van Parijs. Een vooroordeel van mij dus. De buurt Ménilmontant is jong hip en ruig. Het wordt ook wel ‘Het Parijs voor Parijzenaars’ genoemd, vol met knusse barretjes, eettentjes en kleine winkeltjes. Heerlijk om een middagje rond te struinen. Op elke hoek zijn er wel Parijzenaars gezellig aan het bijkletsen met een hapje en een drankje.

Vintage shoppen in Le Marais

Als je op zoek bent naar unieke items voor een klein prijsje, dan mag je deze straat zeker niet overslaan. Graaien in een bak vol met toffe jasjes voor 1 euro of je kleding betalen aan de hand van het gewicht. Le Marais zit vol met vintage winkels waar je er niet alleen vandoor kunt gaan met een tof kledingstuk dat niemand heeft, maar ook de hipste mensen kunt spotten. Kijken naar toffe kleding en toffe mensen, een leuke bezigheid.

           

Tags: , ,