MENU
veganistisch

Mijn ervaring: veganistisch eten voor anderhalve maand

commons

De nieuwe hotspot in Amsterdam: The Commons

brooks

november 7, 2017 reageren (0) Views: 1255 Food Larissa Hendriks

Brooks heeft de broek aan

Op zoek naar een restaurantje in de Apollobuurt van Amsterdam? Brooks weet je wel te verwennen. Voor ieder is er wat wils en voor de echte drufals onder ons serveren zij ook gegrilde octopus… Uiteraard hebben wij deze eerst even voor jou uitgeprobeerd.

Guilty pleasures voor internationale cravings

Het restaurant doet niet zomaar wat, twee zussen hebben driekwart jaar getest, finetuned en gesprekken gevoerd met de mensen in de buurt. Om zo iedere craving van een guiliy pleasure te kunnen voorzien. Bij binnenkomst voel je je direct thuis, de warme lampen geven het restaurant een fijne sfeer. Een fijne sfeer voor iedereen blijkbaar, aan de ene tafel zit een gezin en aan de andere tafel een jonge ondernemer achter zijn laptop terwijl zij geniet van een lekker speciaal biertje.

Gegrilde octopus op je bordje

Ons favoriete voorgerecht? De pompoensoep smaakte héél goed, verder zijn de coquilles (seared scallops) en de grilled gamba’s ook goedgekeurd. Op naar het hoofd! Uiteraard hebben we van alles uitgeprobeerd voor jullie (it’s a tough job). Nu denk je dat er niet veel verkeerd kan gaan met risotto, maar ik ben wel eens flink teleurgesteld. Gelukkig weten de koks van Brooks wel hoe ze een heerlijke risotto op tafel moeten zetten!

Ook de gegrilde kip en steak waren goed, maar we weten allemaal wel hoe dat smaakt dus dat ga ik jullie niet uitleggen. Wat wel nieuw was voor ons: gegrilde octopus. De smaak is helaas niet helemaal te beschrijven, je zal dit toch echt zelf even uit moeten proberen. Wij vonden het in ieder geval verbazingwekkend lekker! Ik zou dit zelfs weer opnieuw bestellen.

Dat is pas een toetje!

Je kent het wel, van die restaurants die je een mooi opgemaakt toetje geven van één ijsbolletje, een muntblaadje erin en hiernaast een mini stukje chocolade taart of iets degelijks. Bij Brooks weten ze gelukkig wel dat velen naar het toetje uitkijken en dit niet voor niets de laatste gang is (save the best for last). Mijn hint is dus wel: ga je bij Brooks eten? Hou dan vooral wel wat ruimte over voor het toetje, het is het waard en je zal het helemaal op willen eten…

Tags: , ,