MENU
moshi

Moshi maakt alles elegant

glasvezel internet

Glasvezel internet, wat is het en hoe werkt het?

Virtual Reality

november 10, 2017 reageren (0) Views: 1214 Gadgets Joyce Veltman

Room Escape The Game nu met Virtual Reality, ontsnap jij?

Speluitgever Identity Games zal dit najaar de langverwachte Virtual Reality editie van het populaire bordspel Escape Room The Game uitgeven. Iets waar de echte fans van dit spel lang op hebben zitten wachten. Deze nieuwe editie van het spel bevat virtual reality en de realiteit dan ook veel meer in beeld, wat het spel nóg spannender maakt. 

Laat je hersenen kraken

Met Escape Room The Game van Identity Games beleef je de echte spanning van een echte Escape Room, maar dan bij jou in de woonkamer. Net als bij een echte Escape Room ben je tijdens dit spel ‘opgesloten’ en is het de bedoeling dat je de juiste codes vindt om binnen de 60 minuten te kunnen ontsnappen. Tijdens dit spel heb je voornamelijk goed teamwork, communicatie, vindingrijkheid, creativiteit en logica nodig en is het vooral van belang dat je je hersenen eens goed laat kraken.

Ontdek de echtheid met virtual reality

Bij de nieuwe editie van Escape Room The Game staat virtual reality centraal. Met de inbegrepen virtual reality bril kun je extra goed rondkijken in de Rooms, zodat je niks meer over het hoofd ziet. Met de speciale knop op de VR-bril, worden bepaalde elementen in de ruimtes geactiveerd, waardoor belangrijke aanwijzingen naar voren komen. Dankzij de speciale Escape Room The Game app is de VR-editie ook zonder het basisspel te spelen. Het spel bestaat uit twee verschillende versies: Submarine en Behind Enemy Lines.

Submarine

Je werkt als onderzoeker op een kleine onderzeeboot met een team die je ziet als goede vrienden en je bent gek op je werk. Je houdt je bezig met het in kaart brengen van onontdekte plekken op aarde: diepzeegrotten. De laatste dag van het onderzoek dat je op dat moment volgt bevinden jij en je team je op onrustige wateren. Opeens hoor je een knal en begint de hele boot heen en weer te schudden. Je ziet vervolgens aan de waarschuwingslampjes dat de dynamo, die da accu’s oplaadt, kapot is. Er is nog precies genoeg stroom om zuurstof te genereren voor 60 minuten.

Behind Enemy Lines

Je bent officieel benoemd tot soldaat, iets waar je lange tijd van hebt gedroomd. Je wordt uitgezonden naar een ver land waar het jouw missie is (samen met je team) om een aantal locaties te fotograferen. Je bent op weg naar deze locaties in een helikopter. Op de terugvlucht begint de motor uit het niets te haperen en storten jij en je team in een vijandelijk gebied neer. Vervolgens blijkt dat de piloot van de helikopter is verdwenen, maar is hij hulp gaan halen of zal hij gevlucht zijn? Het duurt nog precies 60 minuten voordat het donker wordt en jullie opgeleverd worden aan de nachtelijke patrouilles van de vijanden.

Een ontzettend spannend spel, waarbij je goed moet nadenken en je het gevoel krijgt alsof je echt aan het ontsnappen bent. Ik zou zeggen uitproberen die handel!

Tags: , ,