MENU

The city that never sleeps

Obertauern

Winter(sport) komt vroeg in Obertauern

Hotels

november 20, 2017 reageren (0) Views: 1377 Travel Iza Verschuur

De mooiste hotels van onze hoofdstad

Even wat tijd nemen om niet aan al je verantwoordelijkheden te denken is heerlijk. Tot rust komen in mooie hotels waar je niets zelf hoeft te doen en hele dagen genieten van wat het mooie Amsterdam ons te bieden heeft kan daarbij helpen.

We gaan allemaal graag op vakantie, maar soms hebben we geen tijd om een hele week weg te gaan of een lang weekend te combineren met een lange reis. Daarom is een tripje in eigen land altijd een goed idee om even lekker van huis te zijn.

Andaz Hotel

Midden in de stad op de Prinsengracht vindt je het Andaz Hotel. Als je van kunst houdt of een creatief type bent, is dit het perfecte hotel voor jou. Grote kroonluchters en het antieke uiterlijk zorgen voor een hele warme en chique look in dit hotel. De service is ook nog eens helemaal top.

Hotel 717

Ook Hotel 717 bevindt zich op de Prinsengracht. Het hotel werd in de 17e eeuw bewoond door een rijke suikerhandelaar. De gemeenschappelijke ruimtes zijn dan ook ingericht op een manier die perfect bij deze periode aansluit. 717 biedt ook een aantal speciale diensten aan zoals gezichtsbehandelingen en een personal trainer. Er wordt zelfs een babysitter geregeld voor als je écht even alleen op stap wilt.

Pulitzer Hotel

Dan als laatst even echt chique doen. Het Pulitzer Hotel. Weer op de prinsengracht. Dit hotel is opgebouwd uit 25 gerenoveerde grachtenpanden. Binnen de gemeenschappelijke ruimtes van het hotel is zo veel diversiteit te vinden dat je er bijna in kunt verdwalen. En dan ook nog de prachtige binnentuin die verrassend groot is. Weg van de drukte van de stad, maar toch ook weer midden in de stad.

Dit zijn in mijn ogen de drie mooiste hotels van Amsterdam, grappig genoeg alle drie op dezelfde gracht. Wel lekker midden in de stad. Het zijn zeker weten niet de goedkoopste hotels, maar hoe leuk is het om jezelf uitermate te trakteren op een lekker weekendje weg?

Tags: , ,