MENU
Wereld Toilet Dag

Komende zondag: Wereld Toilet Dag

winter festivals

Heimwee naar het festivalseizoen is deze winter niet nodig

nationaal glasmuseum

november 22, 2017 reageren (0) Views: 1783 Events Redactie BLVD

We’ve got balls!

Of wij een kijkje wilden nemen in de Glasblazerij om te zien hoe prachtige glazen kunstwerken gemaakt worden voor in het Nationaal Glasmuseum? Maar natuurlijk! Sinds afgelopen weekend (18 november) is de tentoonstelling “We’ve got Balls” te zien in Leerdam, waarin het thema ‘Kerst’ centraal staat.

Het Nationaal Glasmuseum en Glasblazerij

Ja, lieve lezers, er bestaat een Nationaal Glasmuseum! Ook wel bekend als dé glazen schatkamer van Nederland. Van tentoonstellingen tot collecties: glas wordt in de breedste zin van het woord gezien. De mooie glaskunstwerken worden op een toffe manier gemaakt in de Glasblazerij – die overigens een paar kilometer verderop zit.

Hier kun je op elk moment van de dag binnenlopen om te kijken hoe glasblazers te werk gaan! Trek niet je warmste trui aan want in deze ruimte is het warm genoeg (uit ervaring van een échte koukleum). Ook de glasblazer David (ook te zien in de video hieronder) liet ons weten dat hij het door deze warme werkomgeving iedere dag nu een stuk sneller koud heeft!

Helaas liep het blazen van het kunstwerk van Philip niet helemaal volgens plan…

Wij hebben onwijs genoten van ons bezoek aan de glasblazerij, om jullie een goed beeld te geven hebben we hieronder een video voor jullie gemaakt! In de video interviewen wij drie studenten van de Design Academy in Eindhoven. Als eerst spraken we Philip, zijn kunstwerk werd daar op dat moment gemaakt door een professionele glasblazer! Hoe tof is het om je eigen idee tot werkelijkheid te zien komen. Glas is natuurlijk onwijs kwetsbaar en daar kwam Philip door middel van een harde les achter…

Ook spraken wij twee buitenlandse studenten, Sigurd en Lucia. Sigurd had zijn ontwerp al laten creëren en deze was op dat moment aan het afkoelen, helaas konden we deze dus nog niet zien! Lucia was nog niet aan de beurt, maar ze had haar concept wel al helemaal ontwikkeld en wauw, wat zal dit een prachtig stuk worden! We zijn onwijs benieuwd naar de tentoonstelling…

We’ve got Balls!

Het Nationaal Glasmuseum organiseert vanaf 18 november de tentoonstelling We’ve Got Balls, dat in het teken van de feestdagen komt te staan. De studenten van de Design Academy in Eindhoven ontwerpen glazen kerstballen die door de glasblazers in het Glasblazerij worden gecreëerd. Een ware kerstdroomwereld, voor de feestliefhebbers onder ons (wij!), van glas en licht.

 

De kunstwerken op zichzelf zijn al prachtig, maar er is meer! De mooie glaswerken, ontworpen door wel 40 studenten, worden namelijk ook nog van computer gestuurde verlichting. Het belooft een spectaculaire kersttentoonstelling te worden waarbij de museumtuin geheel in het teken van de feestdagen komt te staan. Elke ruimte verandert in een kerstdroomwereld van glas en licht… Wij zijn enthousiast!

Tags: , ,