MENU
nationaal glasmuseum

We’ve got balls!

Kerstsfeer

Tips om de kerstsfeer in kleine ruimtes te halen

winter festivals

november 23, 2017 reageren (0) Views: 1646 Events Winnie Hofstra

Heimwee naar het festivalseizoen is deze winter niet nodig

Als er één ding is wat ik mis in de winter, dan is het wel de festivals. Lekker met je vrienden genieten van een drankje in de zon en dansen op je favoriete muziek. Toch hoeven we het festivalseizoen niet helemaal te missen tijdens de koudere dagen. Ook in de winter zijn er toffe indoor festivals die jou uit die winter-dip kunnen halen. Trommel je vrienden op, haal je funky outfits weer uit de kast en ga vol gas naar een van deze leuke opties. 

Valhalla

Op 23 december wordt de Amsterdam RAI omgetoverd tot een waar circus waar alles kan en mag. Dit is toch wel een van de grootste indoor festivals deze winter. Met het thema ‘Circus of mythes’ mag je bizarre costuums, shows en decoratie verwachten en natuurlijk niet geheel onbelangrijk: goede muziek. Valhalla heeft 5 stages met een verschillend aanbod aan muziek, van techno tot deephouse tot hiphop. Voor ieder wat wils, dus haal die voetjes van de vloer met glitters op je wangen en doe lekker waar je zin in hebt.

Thuishaven

We kennen het probleem allemaal, festivals zijn behoorlijk prijzig. Bij Thuishaven is dat niet het geval. Hier kun je voor rond de 15 euro een ticket bemachtigen. Verder is dit festival maar liefst elke zondag overdag. In plaats van de halve zondag in je bed te gaan liggen met netflix, kun je een dagje uitgaan.  Er hangt een gezellige sfeer en het is op een leuke locatie in Amsterdam waar de muziek (techno en house) wordt gedraaid in een circustent en een loods. Je staat dus lekker binnen, maar alsnog heb je dat festivalgevoel.

Hed Kandi New Year’s Eve

Hed Kandi is terug in in de Arena om het nieuwe jaar in Hed Kandi style te vieren! Wat je hiervan kan verwachten? Uiteraard vuurwerk, champagne, maar ook onwijs goede DJs, toffe live artiesten, hele mooie Kandi girls… Kortom: een top plaats om je nieuwe jaar te vieren door de hele nacht door dansjes te gooien op de dansvloer! Let op: “Limited Early Bird tickets available”, beetje peper in de reet dus met je planning voor 31 december!

A State of Trance (ASOT)

Voor de trance fans onder ons is er aan het einde van de winter ASOT. Dit is een evenement in de enorme Jaarbeurs van Utrecht waar je de hele nacht kunt vertoeven. Onder andere kun je hier uiteraard een van Nederlands, of nee wat zeg ik, ’s werelds grootste DJ’s: Armin van Buuren, komen beluisteren. Hij heeft overigens ook dit evenement op zijn naam staan. Verwacht een grote venue, gave lasershows en intense muziek. Bij een eerder bezoek viel het mij op dat dit feest niet alleen voor een jongere doelgroep is, maar dat er ook ouderen op af komen. Neem dus gerust je pa eens mee.

Vunzige deuntjes

Als je liever die heupen losgooit op hiphop, R&B en dancehall, dan is dit feestje een goede optie voor je. Het is wat kleiner dan de hierboven genoemde fuifjes, maar dat maakt het niet minder gezellig. Hierdoor zijn de tickets wederdom betaalbaar, handig voor de arme student. De muziek is goed en afwisselend, van nieuwe hits uit de Nederlandse hiphop scene tot gouden oude nummers. Stil blijven staan is lastig op al deze vunzige deuntjes. Verder reist dit evenement het land door, dus is er vast eentje die bij jou in de buurt is.

Tags: , , , , ,