MENU
solliciteer

Zo raak jij stress kwijt bij het solliciteren

vreemdgaan

Vreemdgaan in 2017

dating tips

november 25, 2017 reageren (0) Views: 1194 Lessons, Life Widad Abdalla

Nerveus voor een date? Deze mindset gaat je helpen!

Zweethandjes, adrenaline door je lichaam of ineens ontzettend onzeker over jezelf. Ik weet niet precies waarom maar als het gaat om daten, kunnen we ineens behoorlijk nerveus worden. Zullen we genoeg gespreksonderwerpen hebben? Zal diegene mij wel leuk genoeg vinden? Zie ik er fatsoenlijk uit? De waslijst gaat maar door en door. Dus hoe zorg je ervoor dat je minder nerveus bent voor een (eerste) date?

Waarom je nerveus bent

Vaak zijn we nerveus zonder er bij stil te staan waaróm we dat nou eigenlijk zijn. ‘Ja gewoon, ik heb een date! Super spannend toch!’ krijg ik dan als antwoord. Fair enough, maar waaróm dan? Stel jezelf de vraag: waarom ben ik nerveus? Voor de een is het omdat hij indruk wil maken op iemand, voor de ander is het de angst om afgewezen te worden. Zo hebben we allemaal onze eigen redenen. Zoek uit wat jouw oorzaak is waarom je nerveus bent en vraag jezelf: is het écht zo erg als mijn ‘angst’ uitkomt? Is het écht zo dramatisch als de ander mij niet leuk vindt? Heeft het leven écht geen zin meer als ik afgewezen word? Al snel zal je merken dat het allemaal wel meevalt.

Nadelen van nerveus zijn

Meestal vinden we het verschrikkelijk als we nerveus zijn. Er gaat van alles door ons heen en we denken te veel na over dingen. Kan ik dit wel zeggen? Zal diegene op me afknappen als ik dit doe? Prima om zulke gedachtes te hebben, maar houd het daar ook bij! Nerveus zijn zorgt ervoor dat wij soms onszelf niet meer durven te zijn. We zijn dan weliswaar ‘bang’ dat we iets doen wat de ander niet leuk vindt. Blijf bij jezelf en doe wat bij jou past en goed voelt. Als diegene dit niet kan waarderen, vraag jezelf dan af of diegene wel echt bij jou past.

Dating tips: mijn go-to mindset voor daten

Ongeveer twee jaar geleden vertelde de vriend van mijn moeder mij iets waar ik nog steeds elke keer aan denk als ik weer een date heb. ‘We zijn altijd zo druk bezig met onszelf bewijzen op een date. In plaats van de ander goed leren kennen, ligt de focus alleen maar op onszelf.’ Zo ontzettend waar! Ik heb sindsdien mijn mindset veranderd. Elke keer als ik op date ga, denk ik aan het volgende: ik ga op date om de ander beter te leren kennen. Het klinkt misschien heel suf, maar het werkt wel. Ik word een stuk minder nerveus en ben daardoor niet meer zo gefocust op me, myself and I, maar op de ander. En geloof me: wát een rust.

Mocht je jezelf nou nog steeds een oen voelen als je nerveus wordt? Don’t be. Laatst vertelde een jongen mij dat hij een keer moest kotsen tijdens zijn date. Nou, dan valt een ongemakkelijke stilte hartstikke mee, nietwaar?

Tags: , ,