MENU
favoriete fashionitems

Persoonlijke favo fashion items: Herfst/Winter 2017

Let’s go retro!

feestdagen

november 30, 2017 reageren (0) Views: 1481 Fashion Winnie Hofstra

Originele ideeën voor een feestdagen outfit

De laatste dag van november is aangebroken, dat betekent dat we morgen de feestmaand in gaan. Een maand vol gezelligheid, lekker eten en (veel) drinken, maar ook een maand om eens even goed uitpakken qua kleding. Toch zien we elk jaar veel dezelfde items terug verschijnen: witte bloezen, zwarte jurkjes en natuurlijk de foute kersttruien. Om alvast in de stemming te komen, komt BLVD met een paar adviezen om je dit jaar in een originelere feestoutfit te hullen. 

Pak(jesavond)

Elk jaar hullen veel mannen zich in een pak voor de feestdagen, of bijvoorbeeld alleen in een blouse en colbert. Het juiste pak kan erg stijlvol zijn en vaak zelfs woest aantrekkelijk. Voor vrouwen is dit ook het geval. Waarom zien we dan toch steeds alleen de mannen hier in lopen? Dat is dit jaar passé. Standaard trekken vrouwen een rokje of een jurk uit de kast voor een feestelijke gelegenheid, maar dat mag anders. Stand out en ga voor een pak, het liefste dan ook eentje met een opvallende kleur of  toffe print. Hakken eronder en je bent klaar om iedereen te verbluffen met deze power outfit. Voor mannen blijft een pak ook aanbevolen, maar ga dan eens voor een andere kleur, zoals bordeaux, donkerblauw of beige. Wil je helemaal gek doen? Kijk dan even naar deze te gekke kerstpakken. Dan weet je zeker dat je de eyecatcher van de avond wordt!

Viva la velvet

Kerst en oud en nieuw zijn ervoor om te schitteren en glitteren. Velvet, oftewel fluweel, is het perfecte materiaal voor jouw feestlook. Hiermee kun je shinen op een chique en klassieke manier. Mannen kunnen een simpele outfit afmaken met een mooi fluwelen jasje. Dit is voor vrouwen ook een goede optie. Of ga er helemaal voor met een mooie fluwelen jurk, jumpsuit of pak. Bovendien zit deze zachte stof heerlijk. Wanneer je na het kerstdiner uitgeteld en overvol op de bank wil ploffen, kun je gerust deze comfortabele outfit aan houden.

De bloemetjes buiten zetten

Deze december kun jij letterlijk en figuurlijk de bloemetjes buiten zetten. Bloemenprints zijn erg populair in het modebeeld dit seizoen en ook goed toe te passen tijdens de feestdagen. Ga voor een knallende outfit met grote bloemen en felle kleuren of hou het veilig en charmant met een klein bloemetje. Lees in dit artikel voor welke kleuren jij het beste zou kunnen kiezen.

Rudolf the rednosed reindeer

We hebben het al eerder voorbij zien komen, maar rood is hot! Natuurlijk is rood een kleur die echt wordt geassocieerd met de feestdagen, omdat rood bijvoorbeeld de kleur van liefde en warmte is, maar rood is ook dé modekleur van 2017. Maak daar gebruik van nu het nog 2017 is.

 

 

Tags: , , , ,