MENU
vreemdgaan

Vreemdgaan in 2017

Alcohol

Alcohol heeft een enorme invloed op je zicht

9 tot 5

november 29, 2017 reageren (0) Views: 1007 Life Larissa Hendriks

Wie werkt er nog van 9 tot 5?

We leven in het digitale tijdperk, inmiddels werken we bijna allemaal wel met het internet. Of je nou als restaurant online reserveringen binnen krijgt, de social media van een merk bijhoudt of reclame maakt via het online netwerk. Het internet maakt dat het traditioneel werken van 9 tot 5 inmiddels net zo verleden tijd is als Dolly Parton zelf. 

Persoonlijk ken ik het als geen ander, soms heb ik om 21:00 nog een meeting, persevents worden vaak gepland na 5en en vaak betrap ik mezelf erop dat het ineens alweer 00:00 is wanneer ik klaar ben met het beantwoorden van alle e-mails. Blame it on the internet! Een standaard werkdag begint bij mij om 10:30 en ik vertrek weer van kantoor om 18:30, op deze manier vermijd ik in ieder geval wel de file… Wanneer ik in de avond geen planning heb, neem ik na het avondeten en een toetje mijn laptop weer op schoot, schenk ik een kop slaapthee in en maak stiekem nog wat werk af of werk ik voor op de volgende dag.

Het is maar wat je zelf het prettigste vindt

Persoonlijk vind ik het helemaal prima zo, ik kan mijn ochtend beginnen met een beetje yoga, een frisse douche en goed ontbijt. Voor mij is dit belangrijker dan (vroeg) op tijd thuis zijn. Ik kan me wel goed voorstellen dat anderen dit fijn vinden. Een kennis van mij begint bijvoorbeeld juist om 7:30 uur ’s ochtends al op de werkvloer om dan om 15:30 al weer klaar te kunnen zijn. Echter gaat dit helaas niet op bij een droom om hogerop te komen in een bedrijf, een eigen onderneming te starten of aan de gang te gaan als ZZP’er.

Heb je deze grootse plannen niet? Volkomen begrijpelijk, het brengt namelijk grote verantwoordelijkheden met zich mee waardoor je jezelf op vakantie erop betrapt alsnog met je werk bezig te zijn (ik spreek uit ervaring). Stiekem zou ik het ook wel eens heerlijk vinden om er gewoon niet mee bezig te zijn. Voor banen met een echt weekend op zaterdag en zondag en echte vrijheid op de avonden, staan gelukkig nog genoeg vacatures open. Kijk bijvoorbeeld naar een vacature controller, je bent dan een financieel-economisch expert die directie en management ondersteunt bij het besturen en beheersen van de organisatie. Verantwoording + weekend op zaterdag en zondag, zo heb je een net genoeg van beide!

Werk jij nog steeds het liefst van maandag tot vrijdag en van 9 tot 5?

Tags: , ,