MENU

Actie: Samsung Gear VR Pack cadeau én €50,- retour!

kerstcadeaus

De perfecte Kerstcadeaus voor iedere soort vrienden

contactloos betalen

december 6, 2017 reageren (0) Views: 1726 Gadgets Larissa Hendriks

Contactloos betalen, het is populair, maar is het veilig?

Contactloos betalen, we hebben zo onze zorgen hierover gehad, maar inmiddels gebruikt al de meerderheid deze gemakkelijke en snelle manier van betalen. Alleen even het pasje tegen de betaalautomaat houden, dat is snel gepiept in de drukke winkelstraten van Amsterdam.

Het contactloos betalen kan tot een bedrag van 25 euro per transactie. Per dag kan je tot €50,- contactloze betalingen doen, hierna moet alsnog de pincode ingetoetst worden. Natuurlijk wil je niet voor schut staan door je pasje tegen een pinautomaat te houden die hier niet voor geschikt is, check daarom even op het logo van contactloos betalen te vinden is.

Moeten we bang zijn voor diefstal?

Wij vroegen medewerker Shan Hommer van ABN Amro of we bang zouden moeten zijn voor diefstal. Gelukkig blijkt het heel lastig te zijn om diefstal te plegen, dit kan alleen wanneer de dief over het juiste apparaatje beschikt en dit apparaatje is niet gemakkelijk aan te schaffen.

‘Om het voor elkaar te krijgen om geld af te schrijven zal je als dief wel heel erg dichtbij het slachtoffer moeten gaan staan’

 

Ook zijn alle apparaten geregistreerd, dus daders kunnen gemakkelijk opgespoord worden. Wanneer het wel gebeurd kan je het best gelijk je pasje blokkeren en contact opnemen met de bank. Het geld kan worden vergoed wanneer de transacties getraceerd kunnen worden. Tegenwoordig kan je niet alleen met je pasje, maar ook met je mobieltje en zelfs het horloge van Garmin snel je betaling doen!

Gouden tip voor het beschermen van jouw pinpas

Gijs Boudewijn, adjunct-directeur van de Betaalvereniging Nederland, draagt voor alle zekerheid zijn bankpasje in een metalenhoesje. Hannah Blok, medewerker van de onafhankelijke organisatie AFM, kan zich hier wel iets bij voorstellen. ‘Door het metaal blokker je de chip. Op deze manier kan er dus niet zomaar contact worden gemaakt met je bankpas.’ Hannah geeft aan dat, indien er toch iets fout gaat, de verantwoordelijkheid geheel bij de bank ligt.

Hoe denk jij over het contactloos betalen? Maak je hier zelf al gebruik van?

Deze post is gesponsored door Betaalvereinigung

Tags: , , ,