MENU
Spotify

Spotify onthult populairste artiesten en tracks

Feestdagen

Alleen met de feestdagen

december 10, 2017 reageren (0) Views: 4460 Lessons, Life Manon Munnix

Zo voorkom jij dat je ’s nachts wakker wordt!

Komt het jou ook heel bekend voor? Je gaat rond twaalf uur naar bed zodat je lekker tot acht uur kan slapen, maar twee uur nadat je  jouw oogjes gesloten had, ben je wéér wakker.  Je kijkt op de klok en ploft weer neer op het kussen. Zucht. Nog maar zes uur slapen. Als dit fenomeen je bekend in de oren klinkt, kunnen we elkaar de hand schudden. Hoe komt dat nou eigenlijk? En belangrijker, wat is er aan te doen?

De belangrijkste redenen waarom jij slaap tekort hebt liggen eigenlijk voor de hand. Stress, alcohol, te veel drinken voordat je gaat slapen, een verkeerde kamertemperatuur en een slecht matras. Een hele mond vol, maar het klinkt heel logisch.

De algemene boosdoener

We hebben er helaas allemaal wel eens last van: stress. Niet leuk, want stress overdag veroorzaakt ook een druk hoofd ’s nachts. Als je hoofd ’s avonds voor het slapen gaan geen rust heeft, zal het ook in de nacht nog overuren maken. Hierdoor word je sneller wakker. Wat te doen?  Probeer ongeveer een uur voor het slapen gaan je telefoon weg te leggen en een boek te lezen. Lekker primitief. Ben je niet zo van het lezen? Doe dan wat relax/ meditatie-oefeningen.

Het gifdrankje voor je lichaam: Alcohol

Misschien heb je het wel eens gemerkt na een avondje stappen. Te veel alcohol kan ervoor zorgen dat je binnen no-time in slaap valt, maar dat je na een uur weer wakker wordt. Als je een paar uur voordat je gaat slapen stopt met drinken, kan je lichaam het nog goed verwerken. Ga je stappen? Stop met drinken een uur voordat je naar huis gaat, waarschijnlijk heb je toch al genoeg op!

Je blaas is de baas

In het kader van te veel drinken, heb je een zwakke blaas of een tik dat je moet plassen als je wakker wordt? Dan ben je niet de enige. Ik heb er ook last van. Te veel drinken voordat je naar bed gaat is wel goed voor je lichaam, maar niet voor je nachtrust. Als je blaas zegt dat het tijd is om te plassen, word je automatisch wakker. Probeer daarom drinken voor het slapen te vermijden.  Vooral het drinken van groene thee is een boosdoener.

Een verkeerde kamertemperatuur

Door een verkeerde kamertemperatuur kan je het tijdens het slapen koud of warm krijgen. Vervolgens gaat je lichaam hier op reageren, heb je het koud? Dan word je wakker en moet je een trui aantrekken. Heb je het warm? Dan gooi je waarschijnlijk zo snel mogelijk die deken van je af. Volgens onderzoekers van the independent is de fijnste gevoelstemperatuur tussen de 18 en 21 graden. Overdag je kamer door laten luchten is ook belangrijk, zo is je kamer toch lekker fris en kan je daarna goed slapen.

Slapen op een goed matras

Logisch natuurlijk, want als je een slecht matras hebt lig je gewoon niet lekker. In slaap vallen is dan natuurlijk moeilijk, maar het slapen zelf gaat dan ook niet meer vanzelf. Een hard matras zorgt voor druk op de vlakken waar je op ligt zoals de  schouders, heupen en onderrug. Dit is niet fijn voor je lichaam en je zult soms met spierpijn of pijn wakker worden. Herkenbaar? Tijd om een nieuwe aan te schaffen…

Wij testte voor jou het pocketvering matras van Eve Sleep! Allereerst zijn we dol op de kleur, dit is namelijk BLVD geel, al direct het eerste pluspunt in de ‘pocket’ (see what I did there). Het matras heeft een gebreide bovenlaag met een heerlijk zacht oppervlak voor het maximale comfort voor jouw nachtrust. We hadden het al even over de kamertemperatuur, Eve heeft hier ook aan gedacht. Het matras is extra ademend en heeft een temperatuurregulering om je ’s nachts goed koel te kunnen houden (niet meer door de hitte in het zweet wakker worden dus).

Wat heel fijn is, is dat je direct het matras kan gebruiken. Welk bed je ook hebt (lattenbodem, boxspring of platform) overal is dit medium tot stevige matras geschikt voor! Ook maakt het niet uit vor je een rugslaper, zijslaper of buikslaper bent. De veren werken bijzonder reagerend waardoor deze zich goed aanpassen aan de wijze waarop je ligt – het maakt niet uit hoe je beweegt, je lichaam is volledig ondersteund en verlicht van drukpunten op alle kanten. En dat hebben wij gemerkt!

Komt er iets uit dit lijstje jou bekend voor? Pas een van deze tips toe en voorkom jouw slapeloze nachten.

Tags: , , ,