MENU

Zo voorkom jij dat je ’s nachts wakker wordt!

Je bent jong en je wilt wat #2: interview...

Feestdagen

december 11, 2017 reageren (0) Views: 1202 Events, Life Iza Verschuur

Alleen met de feestdagen

De druk om de feestdagen niet alleen te hoeven spenderen is voor de meesten onder ons erg groot. In Nederland kerstavond, eerste kerstdag, tweede kerstdag en voor sommigen ook nog derde kerstdag. Dan ongeveer een week later oud en nieuw. Moeten we nu echt constant met vrienden en familie zijn tijdens de feestdagen?

Buiten is het (hopelijk) wit, de kerstboom staat, de kaarsjes branden en als je bij mensen naar binnenkijkt is eigenlijk iedereen met een grote groep aan het eten. De standaard en soms ongemakkelijke familiediners of een huis vol met vrienden. Als je misschien alleen bent dit jaar tijdens de feestdagen, door omstandigheden of gewoon omdat je dat zelf wilt, hoeft dat helemaal niet eenzaam te zijn.

Veel vermaak

Tijdens de kerstdagen zijn er vaak enorm veel leuke films en programma’s te zien op televisie. Speciale kerstedities van de standaard programma’s en oude kerstfilms die we eigenlijk al een beetje vergeten zijn. Het is helemaal niet gek om ervoor te kiezen om één of meer van al die feestdagen in december alleen door te brengen op de bank.

Op een rustig nieuw jaar

Met oud en nieuw is de sociale druk om naar een feest te gaan helemaal groot. Er worden enorme feesten georganiseerd door het hele land en natuurlijk ook spetterende huisfeesten. Dit klinkt altijd leuk, maar vaak is het lastiger dan verwacht. Op oudejaarsdag rijdt er na een bepaald tijdstip geen openbaar vervoer meer. Het wordt dus vaak erg lastig om van A naar B te komen en terug naar huis is helemaal moeilijk. Als je alleen bent met oud en nieuw, probeer dan eens echt te genieten van al het vuurwerk. Ontstress en ga een keer ontspannen het nieuwe jaar in!

Natuurlijk willen de meeste mensen niet alleen zijn tijdens de feestdagen, maar voor sommigen is het ook weleens fijn. Anderen hebben misschien niemand om de feestdagen mee door te brengen. Probeer de druk om met de feestdagen niet alleen te zijn eens los te laten en vergeet niet te genieten!

Tags: , ,