MENU
kerstcadeaus

De perfecte Kerstcadeaus voor iedere soort vrienden

Heineken

Bier poppen in plaats van champagne deze jaarwisseling

bkr

december 18, 2017 reageren (0) Views: 1953 Gadgets Iza Verschuur

Apple of Samsung, welk merk is populairder ondanks BKR?

Vanaf 1 mei 2017 werd een telefoonabonnement met een ‘gratis’ telefoon, die duurder was dan 250 euro, gezien als lening. Dit kwam door de nieuwe regels van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Als gevolg worden al deze ‘leningen’ nu geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Er werd verwacht dat deze registratie bij het uitkiezen van een nieuwe telefoon mensen af zou schrikken, maar dat blijkt toch niet zo te zijn geweest.

Toch een kleine daling van de verkoop

Toen in mei de regels net waren aangepast, moesten de consumenten er duidelijk nog even aan wennen. Volgens Telefoonabonnement.nl steeg het aantal sim only abonnementen en verminderde het aantal aansluitingen met 30% in de eerste maanden na de nieuwe regels. In deze periode bleven de nieuwste telefoons van Samsung en Apple net zo populair als vóór 1 mei. Na een aantal maanden was de schrik verdwenen en herstelde de cijfers zich alsof er nooit iets gebeurd was.

High end blijven kopen, dan maar een registratie bij het BKR

Ondanks het feit dat je nu geregistreerd wordt bij het BKR wanneer je een telefoonabonnement afsluit waarbij je een telefoon ‘krijgt’ van boven de 250 euro, blijven de meest verkochte telefoons high end modellen. De meest populaire telefoons zijn die van Apple en Samsung. Op dit moment is met 11,3% van alle uitgaande bezoekers van Telefoonabonnement.nl de Samsung Galaxy S8 de nummer 1 smartphone van 2017, de iPhone 7 komt als tweede met 9,5% en daar dichtbij ligt de nieuwe iPhone X met 9%.

BKR geeft bijna geen gevolgen voor telecommarkt

Uit het onderzoek dat Telefoonabonnement.nl heeft gedaan, blijkt dat de nieuwe regels voor de Wft bijna geen gevolgen voor de telecommarkt met zich mee hebben gebracht. De high end smartphones zijn nog net zo populair als voor 1 mei 2017.

Hoewel Samsung de strijd voor populairste telefoon van 2017 in Nederland heeft gewonnen met de Galaxy S8, wint Apple de eer voor het populairste telefoonmerk in Nederland van 2017. De strijd tussen de twee telecomgiganten heeft geen last gehad van de nieuwe regelgeving. Wie wint er in 2018?

Tags: , , ,