MENU
winter parade

Beleef een optimale winter bij De Winterparade

Star Wars: The Last Jedi, het oordeel van een...

december 17, 2017 Reageren (1) Views: 1062 Events Manon Munnix

Met deze tips steel jij de show met jouw kersttafel!

Ben jij ook zo’n persoon die in september, zodra de Sinterklaas producten in de winkels liggen, begint af te tellen tot kerst? Ik wel. En niet getreurd, want volgende week is het eindelijk zo ver: Kerstmis! Misschien heb je dit keer jouw familie wel uitgenodigd bij jou thuis. Dan is wel zo fijn om een mooie kersttafel te hebben, maar hoe doe je dit nou het best?

Het belangrijkste eerst

Je kan natuurlijk niet zomaar beginnen met de kersttafel opmaken. Je hebt van tevoren bestek, een tafelkleed, glazen, borden en nog veel meer nodig. Hiervoor heb je natuurlijk je eigen keukengerei, maar misschien wil je wel een speciaal servies aanschaffen.  Kies hierbij een neutrale kleur, of ga voor een speciaal kerstpatroontje.

Het thema

Wordt het een chique, een luchtig of een kerstig kerstdiner? Ga je amuzes eten of juist een vette hap? Je kunt ervoor kiezen om zelf een menu samen te stellen en hierop je thema aan te passen. Denk na over de sfeer, het aantal personen, het soort mensen en de kleuren die je daarbij vindt passen. Kies je voor het kleurenpalet goud naar wit, een felle kleurenparade, kerstig rood, chique champagne of de boomachtige groene kleuren?

De achtergrond van de kersttafel

De ondergrond van een tafel is belangrijk. Misschien denk je dat het als ‘achtergrond’ artikel dient, maar niets is minder waar! De ondergrond van de tafel kan voor zoveel sfeer zorgen. Plus een vieze tafel is natuurlijk ook niet heel smakelijk…

Kerststukjes als versiering

Om het wat extra kerstig te maken zijn die kerstversieringen natuurlijk onmisbaar. Je kan aan de slag met het maken van je eigen kerststukje, maar je kan er ook zo een bij de winkel halen. Verder kan je nog kiezen om voor één groot stuk te maken, verschillende kleine stukjes voor in het midden of voor iedereen een klein stukje bij het bord.

Mix & Match de kleuren

Als je het thema hebt, de kerstdecoraties en het tafelkleed, kun je kijken naar de verschillende kleuren. Heb je toevallig mooie gouden borden voor onder je witte borden? Nice!

Leer de tafelregels!

Bij een uitgebreid diner, hoort een uitgebreide uitrusting. En ja, dat is ook het bestek. Leer de gouden horecaregels voor het opleggen van bestek uit je hoofd en wordt een echte gastvrouw/heer. Natuurlijk is het hierbij ook mooi om in plaats van de zijkant op te werken (met het bestek) ook de hoogte in te werken met je borden. Zo doe je alvast het grote bord onderop en werk je zo omhoog. Een voorbeeld hiervan kun je hieronder zien.

The top of the iceberg

Als alles dan eindelijk goed en klaar ligt op tafel, heb je natuurlijk ook nog extraatjes die je kan toevoegen. Wil je iedereen extra verrassen? Vergeet dan het bord niet! Tenminste, als je een extra goede indruk wilt maken op je gasten. Je kunt hier een mooi naambordje maken, een cadeautje op zetten of een wenskoekje op leggen. Natuurlijk kan je het ook simpel houden door een mooi servetje op het bord te leggen (of vouwen).

 

Alles wat je moet weten, weet je nu. Nog een weekje te gaan, denk jij dat je er nu klaar voor bent?

Tags: , , , , , ,