MENU
creatief denken

Creatief denken, twee tips om hier beter in te...

ware zoeken

Goede voornemens? 70% van de singles gaat op zoek...

Feestdagen

december 25, 2017 Reageren (1) Views: 1310 Events, Life Iza Verschuur

Volop uitnodigen met de feestdagen, ook in kleine huizen

De feestdagen vieren met vrienden en familie doet iedereen het liefst, maar wat als je een klein huis of appartement hebt? Het kan lastig zijn om een groep mensen uit te nodigen als je niet zo heel ruim woont. Als je met zijn allen wil eten, waar gaan mensen dan zitten? Omdat niet iedereen een gigantische eettafel heeft met ruimte voor tien personen, hier wat tips!

Fingerfood Christmas

Een kleine woning maakt samenzijn snel gezellig, maar waarschijnlijk heb je niet genoeg ruimte om iedereen aan de eettafel neer te zetten. Het is daarom een leuk idee om in plaats van een uitgebreide maaltijd een aantal kleine hapjes neer te zetten. Iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt en het kan gewoon geserveerd worden op leuke papieren bordjes (scheelt ook héél veel afwas!). Gebruik je, niet zo grote, eettafel als een soort buffettafel en maak genoeg zitplaats door met grote kussens te werken. Je kunt ook altijd nog statafels huren, daar kunnen zeker vier mensen per tafel hun fingerfood aan oppeuzelen. Een stuk meer ruimtebesparing dan  iedereen aan de eettafel proberen te zetten.

Cadeautjes!

Samen eten neemt het meeste ruimte in beslag. Je zou het eten kunnen overslaan en een cadeauavond houden met kerst. Online zijn er veel verschillende manieren te vinden om een cadeauspel te doen. Er kan door iedereen die komt een aantal cadeaus worden gekocht, zonder een specifieke ontvanger. Als iedereen er is, kunnen de cadeaus op een grote stapel worden gelegd. Alle gasten kunnen rond de cadeaus gaan zitten en het spel kan beginnen. In plaats van het spel kunnen er ook cadeaus worden gekocht voor en door alle gasten. Met een lekker drankje of warme chocomel erbij, wordt het zeker een gezellige avond.

Mocht een grote groep echt niet in je huisje passen, dan hebben we in Nederland gelukkig kerstavond, twee kerstdagen en sommigen plakken derde kerstdag er ook nog achteraan. Je kunt de groep dus altijd nog opdelen!

Tags: , ,