MENU
roodharig

Dit wist je nog niet over roodharigen + stylingadvies

shoppen in 2018

Hoe shop jij het liefst?

schoenen

december 29, 2017 reageren (0) Views: 2873 Fashion Winnie Hofstra

Een nieuw jaar, een nieuw paar: schoenen trends 2018

2018 is bijna aangebroken. Het sentimenteel doen laat ik wel aan anderen over. Ik ga lekker uitkijken naar een nieuw jaar met toffe nieuwe schoenen trends. Kijken jullie met me mee?

Voor de heren

Een opmerkelijke trend die we denk ik veel gaan zien is zoals ik hem noem de ‘sokschoen’. You love it or you hate it. Deze schoen of eigenlijk sneaker is nauw aansluitend en zonder rits of veters, zoals een sok dus. Wel hebben ze dikke zolen. De Balenciaga sneakers die je in dit artikel kon lezen zijn hier een voorbeeld van en vormden wellicht inspiratie voor andere ontwerpers. De dikke grove zolen vormen sowieso een boventoon. We gaan niet voor subtiele platte sneakers dit jaar.

Verder zien we ook veel invloeden uit de sportwereld, voornamelijk atletiek. Die hardloopschoenen kun jij gewoon lekker aan onder je jeans. Ook al zitten we nog midden in de winter is het natuurlijk fijn om ook alvast even vooruit te blikken naar de zon. Wanneer die weer zijn stralen laat zien mogen de slipper uit de kast. Badslippers met een groot merklogo zullen een trend worden. Denk bijvoorbeeld aan merken als Adidas, Fila en Elesse, maar ook meer luxe merken. Een goed excuus om die makkelijke slippers in te schieten. Qua kleuren zullen we vooral zwart en wit zien, dat is niet erg verrassend, maar wel goed te combineren. Het opvallende zit hem meer in het ontwerp.

Voor de dames

Ook de dames mogen zich in deze aparte ‘sokschoen’ vertonen. Niet alleen in de vorm van een sneaker, maar ook als elegante laarsjes met een hak. Aparte laarsjes zien we verder in allerlei soorten en maten. Lakleer is een materiaal waar jij absoluut 1 paar boots van in je kast moet hebben. De velvet, oftewel velours, trend zet zich door naar de schoenen. Glanzende materialen zijn favoriet, dus in 2018 kun je niks anders doen dan stralen.

Bij de dames is dus juist het kleurgebruik opvallender dan het ontwerp. Zo zijn drukke prints zoals dierenprints of bloemen ook iets wat we veel gaan zien in schoenen. Veel vrouwen spelen elk jaar op safe met het kopen van zwarte laarsjes, maar dit jaar mag dat anders. Zo is wit nu een tint die trendy is. Nogsteeds makkelijk te combineren, maar net wat opvallender dan die zwarte stappers. Verder is de puntneus een hot item.

Dus mannen: ga voor een apart ontwerp schoen met sportieve invloeden.

Ladies: kies voor een simpele schoen, maar val op met kleur, print of materiaal.

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,