MENU
Ajax

Leven als een Ajax-speler

week zonder vlees

De Nationale Week Zonder Vlees

deprimaandag

januari 7, 2018 Reageren (1) Views: 1407 Events Larissa Hendriks

Deprimaandag 15 januari, de grote nieuwjaarsdip

Inmiddels is het alweer een week 2018, de feestdagen zijn helaas weer voorbij. Zo ook de champagne, het gourmetten, de feestjes en gezelligheid. 15 januari is niet voor niets uitgeroepen als meest deprimerende dag van het jaar, de deprimaandag, velen hebben last van de nieuwjaarsdip. Hoe komt dit en wat doen we eraan?

De een heeft er meer last van dan de ander. Je kijkt een tijdje uit naar iets, zoals de feestdagen of je nieuwjaarsfeestje, en wanneer deze dag(en) voorbij zijn houd je hier een flinke kater aan over (en dan bedoel ik niet die van de alcohol).

Terug in je schema vóór deprimaandag

Wat zou kunnen helpen is het beseffen dat je weer terug zal moeten keren naar je dagelijkse ritme. Dat betekent: op tijd naar bed, op tijd uit bed, aan het werk, sporten (op werelds favoriete work-out nummers) en weer gezond eten. Ga nu niet direct aan een dieet beginnen, dat maakt die dip alleen maar groter. Probeer gewoon zo relaxed mogelijk weer in een gezond eet- en slaappatroon te komen, om hier meer over te lezen kan je “Het Relax Dieet” van Jacqueline van Lieshout uitproberen.

Mijn motto: “zorg ervoor dat je altijd naar minimaal twee dingen uit kan kijken”.

Plan wat leuks in voor jezelf

De feestdagen zijn misschien voorbij, maar dat betekent niet dat de weken hierna je niets meer te brengen hebben. Je kan het zo leuk maken voor jezelf als je wilt. Nu hoef je niet direct een weekendje weg te gaan zoals mij naar de kust in Vesper Hotel, overigens wel een aanrader, maar ook met kleine dingen kan je jezelf opvrolijken. Denk bijvoorbeeld aan een avondje naar de bioscoop! Popcorn schijnt helemaal niet zo heel ongezond te zijn voor je…

11 januari komt The Commuter in de bioscoop! Liam Neeson, van Taken, speelt opnieuw een rol in deze spannende actiethriller en wij willen deze zeker niet missen! Zelf heb ik Non-Stop gezien en deze film vond ik helemaal geweldig, The Commuter komt van dezelfde director, dus dan ga ik ervan uit dat ik deze film ook zeker niet mag missen. Wellicht een leuke bezigheid om je van die deprimaandag te weerhouden…

Gewoon door blijven feesten

Kan je nou echt niet genoeg krijgen van feestdagen? Creëer dan je eigen feestje! Het zijn de hamsterweken dus hapjes inslaan kan nog steeds voordelig en met een JBL Pulse speaker blaas je én hele dikke muziek én zorg je voor een 360 graden lichtshow in eigen huis (of schuur). Bang zijn dat iemand er bier op morst is niet nodig, deze box is namelijk waterproof. Oh, en wanneer er meer vrienden van jou zo’n speaker hebben, vraag dan vooral even of zij die meenemen. Het is namelijk mogelijk om de speakers met elkaar te verbinden om jouw feest nog spectaculairder te maken met nog meer lichtjes en nog meer beats.

Pillen slikken

Vooral als je door blijft gaan met feesten is het onwijs belangrijk om jezelf te verwennen met de nodige voedingsstoffen en vitamines. Je wilt ten slotte niet de dip én de griep te pakken krijgen. Denk bijvoorbeeld goed aan je Vitamine D in deze wintermaanden. Onderzoekers die de relatie tussen je immuunsysteem en vitamine D gehalte in je lichaam hebben onderzocht, hebben aangetoond dat het immuunsysteem niet kan worden geactiveerd zonder de aanwezigheid van vitamine D in het lichaam. Daarom raden we aan om je (gezonde!) voeding aan te vullen met een dagelijks supplement van D-3 vitamine van VITAVIVA.

Op naar een paar heerlijke eerste maanden van het nieuwe jaar!

Tags: , , ,