MENU
sekstrends

Sekstrends in 2018

Little Ondine

Nagellak zonder vieze geur

Ontwerpen

januari 13, 2018 reageren (0) Views: 2040 Gadgets Joyce Veltman

Wat er schuilt achter het nieuwe ontwerp van Jägermeister

Een leuk weetje voor de echte drankliefhebbers. Jägermeister heeft namelijk een geheel nieuw ontwerp. Deze nieuwe limited edition Vinyl 56 fles is een ode aan muziek en een eerbetoon aan vinylcultuur. Stefan Glerum is de ontwerper van deze nieuwe fles. In een interview vertelt hij over zijn prachtige nieuwe ontwerp, de rol van muziek in zijn werk en de schoonheid van fysieke media in een digitaal tijdperk.

Stefan is te vinden in galerie Kallenbach, gelegen in het zuidwesten van Amsterdam. Hier is hij een overzicht van zijn werk aan het uitstallen. Als je in de galerie binnenkomt zijn er overal posterontwerpen aan de muur te zien, de vloer ligt vol met boeken die weer vol staan met schetsen die onder andere ook de ontwikkeling van zijn etiket design laten zien.

Het werk van Stefan is zeker een wereld van contrasten. Of het nu de combinatie van futuristische ruimteschepen met bestuurders uit vervlogen tijden zijn, zijn kleurgebruik, of zijn humor, tegenstelling staat in ieder geval centraal in het werk van deze geboren en getogen Amsterdammer.

Hoe het begon

Stefan laat in een interview weten dat hij altijd al interesse heeft gehad in tekenen. Op de middelbare school vond hij graffiti ontzettend interessant en was hij voornamelijk veel bezig met letters, oftewel typografie. Ook was hij een grote fan van Star Wars en de modellen van de ruimteschepen die ze daarvoor gebruikten. Hij begon hierdoor zelf science fiction-tafarelen tekenen, ruimteschepen ontwerpen en noem het maar op.

Uiteindelijk is hij via via in contact gekomen met de wereldberoemde striptekenaar ‘Joost Swarte’. Stefan geeft toe dat hij zijn werk eigenlijk niet kende, maar hij had hulp nodig in zijn studio en zo is Stefan het vak ingerold. “Ik heb veel simpele dingen voor hem gedaan hoor, archiefwerk, tekeningen opbergen en broodjes halen. Maar zo ben ik wel ontzettend veel te weten gekomen over de beroepspraktijk en ook underground comics”, aldus Stefan.

Muziek is de rode draad

Stefan geeft in zijn interview aan dat hij altijd al veel bezig is geweest met muziek. Op een dag kwam hij het label ‘Stones Throw’ tegen, waarbij artwork een hele grote rol speelt. Vanaf dat moment wist hij het zeker: hij wilde platenhoezen en posters ontwerpen. “De combinatie van typografie en getekend beeld vond ik supervet”, zegt Stefan.

Inmiddels heeft Stefan al ontzettend veel dingen gedaan, zo heeft hij covers ontworpen, posters gemaakt en een videoclip geanimeerd. Voor het platenlabel van festivalorganisatie ‘Dekmantel’ maakt hij albumhoezen en voor hun festival ‘Lente Kabinet’ ontwerpt hij een nieuwe huisstijl. Ook niet te vergeten: hij heeft eens de poster voor een ‘Jäger music feest’ ontworpen. Stefan: “muziek is wel de rode draad te noemen”.

‘De jachtmeester’

Stefan geeft aan dat hij het etiket heeft bestudeerd en heeft ‘de jachtmeester’ centraal gesteld. De jacht naar vinyl, die ene parel in de platenbakken. Op deze manier is deze speciale editie tot stand gekomen.

Lees hier ook het interview met jonge talentvolle tattoo artist Selina Colleye

Tags: , , , ,