MENU

Waarom je vaker alleen moet zijn

onzekerheid

Weg met de onzekerheid, leer van je lichaam te...

januari 15, 2018 reageren (0) Views: 1925 Life Manon Munnix

Zijn huisvarkens wel écht zo lief?

Je hebt ze minimaal vaker dan één keer voorbij zien komen op je Facebook-feed: de kleine, vrolijke en stuiterende huisvarkentjes. Ze zien er zo geweldig en schattig uit, maar is dit eigenlijk ook echt zo? Of is het dat schijn bedriegt?  

Ik werd zelf gefascineerd door de liefste biggetjes die als kleine stuiterballetjes in het rond vlogen en ben me gaan verdiepen in het échte leven van een huisvarken.

Een paar weken geleden begon ik met het bezoek aan Mojo the pig. Het varken die de geweldigste kunstjes kan, meegedaan heeft aan circus Gerstanowitz én schildert voor het goede doel. Ik maakte kennis met haar baasje, Robin de Haan en ze liet me een kijkje achter de schermen nemen van het varkenforum, waar zij beheerder van is.

Waar ik het meest verbaasd over was? De verhalen over hoeveel varkens niet goed terecht kwamen en hoe de arme knorretjes spoedig op zoek waren naar een tehuis waar ze wél goed verzorgd konden worden. Want, wat hoorde ik? Het gebeurt vaak, té vaak, dat mensen een klein lief biggetje aanschaffen met de gedachte dat hij voor altijd zo groot als een chihuaha blijft. Dit is een groot probleem en ik vind dat er zo snel mogelijk iets aan gedaan moet worden.

Nelson het huisvarken

Zo was ik vandaag ook op bezoek bij Annemarie en Angela. Zij kampten met ditzelfde probleem. Zij waren verkeerd voorgelicht door de fokker en hadden geen idee dat hun varken ‘Nelson’ de één meter hoogte zou halen. Nu hebben zij het wel gigantisch getroffen. Nelson is namelijk een schat van een varken.  ‘Hij is zo sociaal en houdt echt van aandacht. Het is maar goed dat we het zo goed getroffen hebben met zijn karakter, want door andere mensen wordt hij vaak afgerekend door zijn grootte.’

Nelson het huisvarken

Mijn ontdekkingen

Vandaag heb ik hem mogen ontmoeten en heb ik voor de tweede keer een ervaring met een huisvarken mogen hebben. Ik moet zeggen, dat is een super unieke ervaring. Ik heb ontdekt dat huisvarkens echt heel leuk kunnen zijn, maar er komt veel meer bij kijken dan je zou denken. Als je ze eenmaal de baas bent en ze aan je gewend zijn, zijn het echt geweldige beesten. Ze zijn ontzettend slim, gehoorzaam en houden ontzettend van knuffelen en aandacht. Verder kunnen ze je ook helpen met lastige keuzes in het leven. Twijfel je bijvoorbeeld over het nemen van een kind? Neem dan eerst een huisvarken!

Lees ook: “Waarom je vaker alleen moet zijn”

Schijn bedriegt (niet)?

Al met al kunnen de varkens echt zo vrolijk zijn en kunnen ze je echt laten lachen, maar is hij het er niet mee eens? Dan hoor je het dus gelijk. Schijn bedriegt dus niet als je in je achterhoofd houdt dat ze niet voor altijd klein blijven (net zoals een kind, puppy, kitten of wat dan ook).

Tags: , , , ,