MENU

Kerstborrel hier, kerstborrel daar, kerstborrel bij BLVD!

New York te doen

De beste dingen om te doen in New York

srprs.me

januari 17, 2018 Reageren (1) Views: 1741 Travel, Vlogs Redactie BLVD

Houd je van verrassingen? Dat is dit wat voor jou!

Vol spanning en enthousiasme bleven we het weer in de gaten houden op de website. Rond de 5 graden Celsius, waar zou dat toch kunnen zijn? Iwonka dacht dat zij er kalm onder zou blijven, maar het tegendeel werd bewezen. Larissa spatte zo ongeveer uit elkaar van enthousiasme, maar dat was al te verwachten (zie de video onder dit artikel). Srprs.me heeft het goed gefikst zo!

Vroeg in de ochtend kwamen we aan op Schiphol met ‘de’ envelop. Hiermee zouden we de locatie ontdekken, de locatie waar we voor drie dagen heen mochten als een verrassingsreis! Srprs.me is een organisatie die dit soort tripjes organiseert. Je kan zelf op de site aangeven hoeveel dagen, wat voor een soort reis en in welke richting jij je verrassingsreis hebben wilt.

Na de code open te hebben gekrast en deze ingevuld te hebben op de site, kwam de bestemming dan eindelijk in beeld: Helsinki! Wij waren helemaal happy, dit was voor ons beide een bestemming waar we nog nooit geweest waren. Ook zouden wij eerlijk gezegd beide nooit voor deze locatie gekozen hebben, leuk om dan echt even in het diepe gegooid te worden.

Een verrassingsreis dus. Dat betekent natuurlijk ook dat we niks konden voorbereiden voor onze reis. Eens iets nieuws, lekker om uit je comfortzone te stappen.

Verblijven achter de tralies

Na twee uur in het vliegtuig te hebben gezeten kwamen we dan aan, in het koude Helsinki. Het openbaar vervoer is daar goed geregeld waardoor we zonder problemen bij ons bijzondere hotel waren aangekomen: hotel Katajanokka. Je gelooft het niet, maar dit was een voormalige gevangenis. Ja, wij wisten zelf ook even niet wat we hiervan moesten denken. Het hotel heeft ons (gelukkig) positief verrast. Ontzettend tof dat bepaalde onderdelen van de gevangenis erin zijn gebleven. Schoon, mooi en een heerlijk ontbijtbuffet. Gelukkig konden we na twee nachten wel gewoon uitchecken, in tegenstelling tot de mensen die daar tot 2002 verbleven…

En Helsinki? Een typisch Scandinavische stad: rustige, vriendelijke mensen, schoon en wat aan de dure kant. Bijna alles is op loopafstand te bereiken, dat is wel prettig. Je kunt er goed shoppen, het winkelcentrum is echt enorm! We gingen goed voorbereid weg, een stedentrip is namelijk flink doorstappen. Daarom trokken wij onze sneakers aan van Puma. Uiteindelijk wel wat koud toen het ineens begon te sneeuwen, maar met een extra paar sokken is dat zo opgelost. Naast als dat lopen kan je in Helsinki ook genieten van de rust, de stad heeft een kalme sfeer.

Persoonlijk vonden wij de stad een klein beetje tegenvallen, vooral omdat we er veel van verwachten. Het is ten slotte een bekende stad waar iedereen wel van gehoord heeft. Natuurlijk is het een persoonlijke kwestie. Houd je van rust en mooie, grote winkelcentra? Dan zit je hier helemaal goed! Wij kiezen dan toch meer voor de levendigheid en kleur…

Bekijk en lees hier over een stedentrip naar Valencia!

 

Hoe kom je zo’n spannende verrassingsreis door?

De belangrijkste les die wij uit deze verrassingsreis gehaald hebben is: vraag het de locals. We begonnen heel actief met het online opzoeken van de to do’s in Helsinki. Natuurlijk kom je op een waslijst aan resultaten in Google, en we merkten dat dit juist demotiverend werkt. Er is dan zoveel, dat je zoiets hebt van “pff, laat maar, we gaan zelf wel op pad gewoon”. Wat wel goed werkte was hulp te vragen aan de receptioniste. Zij wees ons op haar favoriete koffiehuisje. De plek waar zij altijd heengaat wanneer ze zich down voelt. Daar moesten wij natuurlijk direct een bezoekje aan brengen!

srprs.me 

Het was inderdaad een prachtig plekje om weer even op te vrolijken. Het is net een Jip en Janneke huisje aan het water, alsof je zo in een tekenfilm bent beland. Binnen is het super klein, je kan je kont niet keren, maar de sfeer is ondanks de drukte en op elkaar geplakte mensen heel fijn. Heel bijzonder, je zou toch denken dat iedereen daar juist chagerijnig van zou worden bij het bestellen en een plekje zoeken. Wellicht komt het door de lekkere koffie en overheerlijke gebakjes…

Daarnaast hebben we nog een unieke tip voor jullie: neem altijd (!) je zwemkleding mee. Al staat er dus bij de weersverwachting dat het koud is en regent op jouw locatie. In Helsinki was bijvoorbeeld de mogelijkheid om buiten aan de haven te zwemmen in een verwarmd bad. Helaas hadden wij dus onze zwemkleding niét meegenomen…

Lomo pics kunnen niet ontbreken natuurlijk! Haal jouwe via Radbag.nl

Al met al drie fijne dagen in Finland gehad met als afsluiter nog een klein beetje sneeuw. Complimenten aan srprs.me voor de zenuwen die ze creëren bij de reizigers! Zeker een aanrader om deze verrassingsreis in je leven mee te maken, wij hebben mooie herinneringen mee naar huis genomen. Laat het allemaal lekker op je af komen en het belangrijkste: enjoy!

Tags: , , ,