MENU
srprs.me

Houd je van verrassingen? Dat is dit wat voor...

Amsterdam

Alle ingrediënten voor een tof dagje Amsterdam

New York te doen

januari 22, 2018 reageren (0) Views: 1601 Travel Iza Verschuur

De beste dingen om te doen in New York

New York is een van de mooiste plekken van de wereld als je van het stadsleven houdt. Helaas is het wel erg duur om erheen te reizen. Mocht je nou wel in de positie zijn dat je een reis naar New York kunt boeken, zijn hier de vijf leukste dingen om in New York te doen.

Ben je benieuwd naar mijn ervaring in New York tijdens mijn taalcursus daar? Klik dan hier om het artikel te lezen! Ben je benieuwd naar de ervaringen van Iwonka in deze stad tijdens haar bezoek om haar droom waar te maken? Klik dan hier!

Times Square

Of je nou wel van toeristische plekjes houdt of helemaal niet, moet je als je in New York bent toch echt even langs Times Square. Het grote plein waar alle grootheid van New York samenkomt en de televisieschermen op de wolkenkrabbers je welkom heten in de stad.

5th Avenue

Als je van shoppen houdt ben je in New York natuurlijk aan het goede adres. De meest populaire winkelstraat is 5th Avenue. Als je enig idee hebt over hoe New York is ingedeeld weet je dat de Avenues eigenlijk verticaal door de hele stad lopen. 5th Avenue is dan ook heel lang. Het leukste gedeelte van deze straat begint net onder Central Park. In deze straat zijn de grote merken te vinden, maar ook betaalbare winkels.

Staten Island Ferry

Mocht je na het boeken van zo een dure reis niet meer een groot budget hebben om alle bezienswaardigheden te bezoeken, danpo is er de Staten Island Ferry. Deze gratis pont vaart vanaf het onderste puntje van New York naar Staten Island. Op de pont heb je dus gratis een prachtig uitzicht op de skyline van New York, maar je vaart ook nog eens langs het vrijheidsbeeld. Er worden talloze boottochten georganiseerd door bedrijven, maar die kunnen vrij prijzig zijn. Met deze optie zie je dus heel veel en je bent er geen geld aan kwijt!

Nog veel meer

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere mooie plekken te bezoeken en dingen om in New York te doen. Neem bijvoorbeeld Grand Central Station. Het enorme station midden in de stad. Central Park mag natuurlijk ook niet vergeten worden en dan zijn er natuurlijk ook nog Chinatown en Little Italy.

Als je heel New York wil zien, red je dat zeker weten niet in een week. In een stad zo groot als deze, kan je wel zes weken rondlopen en dan heb je nog niet alles gezien. Toch, waar je ook terecht komt in New York, de lange reis is het dubbel en dwars waard!

Tags: , ,