MENU

De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!

amstel live 2018

14.000 vrienden bij de Vrienden van Amstel Live

Gek van Oranje

februari 1, 2018 Reageren (1) Views: 1201 Events Iza Verschuur

De feelgood film van dit voorjaar: Gek van Oranje

Gek van Oranje is dé feelgood film van dit voorjaar. De film gaat over verschillende verhalen die zich afspelen tijdens de WK-gekte in 2010. Nederland speelde de sterren van de hemel en dat vertaalde zich naar een groot enthousiasme onder het Nederlandse volk.

In deze nieuwe film gaat het niet over één hoofdpersoon. Er worden verschillende personages gevolgd die ieder hun eigen storyline hebben. Van razende voetbalgekken tot personages die helemaal niets met voetbal hebben. Hoewel er verschillende storylines in de film zitten, krijg je als kijker een goed beeld van de personages.

Is BLVD gek van oranje?

BLVD kreeg de kans om Gek van Oranje als een van de eerste te bekijken én om een gesprek te voeren met een aantal leden van de cast. Ik was erg enthousiast over de film, ook al ben ik totaal geen voetballiefhebber. De film speelt zich af in de WK-gekte, maar daar gaat het in de kern niet over. Ik heb hard gelachen en op een paar stukken in de film bijna gehuild, maar ik liep met een grote lach op mijn gezicht de bioscoopzaal uit.

De cast

De cast bestaat uit grote gezichten in de Nederlandse filmwereld. Om er maar een paar te noemen: Susan Visser en Nasrdin Dchar, Martijn Fischer en Esmee van Kampen, Martijn Lakemeier en Abbey Hoes en Sanne Wallis de Vries. Dan is er ook nog een nieuwkomer in deze film: Jan Versteegh. Hij maakte met deze film zijn acteerdebuut. De cast liet weten dat ze veel inspraak hadden in deze film en een hele leuke tijd met elkaar hebben gehad.

Gek van Oranje

Geen wereldkampioen in 2018

De film speelt zich af in de WK-gekte, maar gaat niet per definitie over voetbal. Volgens regisseur Pim van Hoeve was de gekte een ideale plek om verhalen te vertellen over de karakters en volgens mij is dat helemaal gelukt. Hoewel we dit jaar geen kans hebben om wereldkampioen te worden, ga je de WK gekte in ieder geval niet te missen dankzij deze film.

Gek van Oranje is vanaf 15 februari te zien in de Nederlandse bioscopen!

Gek van Oranje

Tags: , ,