MENU
kopje koffie

Nederlanders kunnen niet zonder het dagelijkse kopje koffie

Foodtrends

Foodtrends, wat eten we in 2018?

eten uit de oven

februari 5, 2018 reageren (0) Views: 1053 Lessons, Life Iza Verschuur

Lekker eten voor een druk leven

Na een lange dag heb je niet altijd zin om ook nog een half uur in de keuken te staan. Goed eten is belangrijk, maar de verleiding om lekker op de bank te gaan liggen zodra je thuiskomt is toch wel erg groot. Gelukkig hoeft gezond en lekker eten niet altijd even moeilijk te zijn. Lekker eten uit de oven!

Ik heb het ideale kookboek gevonden voor mensen die geen zin hebben om uitgebreid te koken, maar wel van lekker eten houden. Het enige dat je nodig hebt om de heerlijke maaltijden te maken is een oven, een ovenschaal en een paar ingrediënten.

Eten uit de oven

Molly Shuster heeft in maart vorig jaar het ‘Eten uit de Oven’ kookboek uitgebracht. Deze manier van koken is perfect voor als je druk bent, of gewoon geen zin hebt. Alleen even wat ingrediënten snijden, alles in de schaal en een aantal minuten in de oven. Ook als je, net als ik, geen top kok bent kan je al deze gerechten met succes op tafel zetten.

Eten uit de oven

Moeilijk wordt makkelijk

Er staan allerlei soorten gerechten in dit kookboek. Mocht je indruk willen maken op gasten kun je hele forellen op tafel zetten of maak je een hele gegrilde bloemkool als bijgerecht. Lekker een avond alleen op de bank en wil je gewoon een lekkere maaltijd? Dan is er bijvoorbeeld een heerlijk gerecht met kip spiesjes en paksoi. Alle gerechten die in het boek staan zijn makkelijk te maken, zolang je oven maar op je juiste temperatuur staat!

Eten

Ook nog gezond

Als je gerechten klaarmaakt in de oven, is dat gezonder voor je dan bakken, braden of frituren. Je gebruikt een stuk minder olie en uit veel ingrediënten komt vocht waar ze zelf in gaarkoken. Als je een beetje op je gezondheid wil letten in dit nieuwe jaar is koken uit de oven dus een goed idee.

Ga je toch liever een hapje buiten de deur eten? Ik was laatst bij The Commons, een nieuwe hotspot in Amsterdam! Hier lees je mijn ervaring…

Tags: , ,