MENU
valentijnsdag

Single op Valentijnsdag

Silent Night Run 2018 – in stilte door de...

Our/Amsterdam Vodka

februari 13, 2018 reageren (0) Views: 1934 Events Veerle van Dam

New on the block: Our/Amsterdam Vodka

Het centraal station in Amsterdam heeft de afgelopen paar jaar een flinke metamorfose ondergaan. Stukje bij beetje wordt elke hal en doorgang aangepakt en is het station niet alleen meer de doorgang naar je trein op spoor 7a. Na de IJpassage en IJhal, die vol met bekende winkeltjes en nieuwe eettentjes zit, is er sinds augustus 2017 ook de Amstelpassage. Ik ben er zelf – onbewust – erg vaak, erg hard langsgelopen. Maar nu ik weet wat er te vinden is, zal ik er wat vaker rondlopen. Ik ging langs bij de brandstore van Our/Amsterdam Vodka.

Met de trap naar beneden krijg je aan de linkerkant gelijk Our/Amsterdam Vodka in het vizier. BLVD ging langs om hun nieuwe brandstore te ontdekken en natuurlijk om te proeven.

Wie?

Wie houdt er nou niet van een glaasje vodka op z’n tijd? Als mix of on-the-rocks is het altijd een goede oppepper. Het merk Our/Vodka werd in 2011 opgezet door zes ondernemers in Stockholm, Zweden. Het idee was het creëren van een werelds product maar met lokale invloeden. De eerste versie werd Our/Berlin Vodka. Al snel volgden steden als New York, Londen, Detroit en Miami. Amsterdam mocht zich in 2015 bij dit rijtje aansluiten.

Wat uniek is aan de vodka is dat het recept in alle steden keurig wordt aangehouden, maar wel met lokale ingrediënten. Elke stad heeft haar eigen micro-distilleerderij, “een distilleerdij van zo’n 10 bij 10 meter”, zegt Ivo Hulscher, één van de eigenaren van de Amsterdamse versie. Ivo vertelt enthousiast over ‘zijn’ vodka en neemt ons mee door de brandstore. Ondertussen overhandigt hij ons een Moscow Mule en een Bloody Mary, en vertelt hij over het productieproces. Alles wordt bijvoorbeeld minimaal geautomatiseerd gedaan. “Daardoor zit er veel zorg en liefde in het product”, vertelt Ivo. “We willen echt een verhaal overbrengen en onze passie laten zien.” Het is in ieder geval al te proeven in de cocktail-smaakbommetjes.

Infusions

Omdat vodka op zich een simpel product is, heeft Our/Vodka iets leuks bedacht waarmee je jouw glaasje kan pimpen. Live in de winkel was één van de medewerkers aan het experimenteren met ingrediënten voor een infusion. In een soort filtersysteem werden vodka, citroen, gember, peperkorrels en munt samengebracht.
In de Amsterdamse brandstore verkopen ze drie verschillende soorten ‘infusions’. Het zijn eigenlijk net theezakjes die je in de alcohol doet om ze vervolgens een tijdje te laten trekken. In de winkel zijn er verschillende te koop: citrus, bergamot, oak-flavoured, white tea, matcha en earl grey. Een vrij unieke benadering van vodka, als je het mij vraagt.

Interactief

Wat de winkel ook een bezoekje waard maakt, is dat deze interactie zoekt met de consument. Al bij binnenkomst kan je je wagen aan een fanatiek spelletje ‘vruchten meppen’. Door met je voeten zo snel mogelijk alle vruchten aan te tikken, kan je ook nog eens een high score behalen.

De brandstore is onder handen genomen door WT Interactive. Nadat we een prima score hebben behaald bij de ingang, ontmoeten we Wouter Moll van WT Interactive. Hij laat ons de hippe trucjes in de winkel zien die mensen tot actie aanzetten. “Door interactieve elementen toe te voegen, laat je mensen op een speelse manier kennismaken met het merk. Daardoor onthouden mensen het ook vaker,” vertelt Wouter en wijst ons naar een tafel in het midden van de winkel. Hier pak je een Our/Vodka-flesje op, je ziet de wereld verschijnen met de aangesloten steden, zet de fles neer op één van de steden en er verschijnt een filmpje met wat informatie. Daarnaast kom je ook meer te weten over de infusions door één van de drie op te pakken, er verschijnt op een beeld voor je wat informatie en leuke serveertips.

WT Interactive

Ben je benieuwd naar de rest van de brandstore? Ga dan even langs Our/Amsterdam Vodka in de Amstelpassage of ga naar hun andere winkel op Helicopterstraat 32 (ook in Amsterdam). Neem een Amsterdams flesje mee en scoor daarbij ook gelijk een mooi T-shirt om hem in te drinken!

Lees ook mijn review van de Bottomless Brunch in het INK Hotel.

Tags: , , ,