MENU
penis

Stevigere borsten en een opgepompte penis

BLOOMR Coconut Charcoal

Back to Nature met Coconut Charcoal

februari 15, 2018 reageren (0) Views: 1163 Lessons, Life Winnie Hofstra

Career goals: ervaring op doen en je LinkedIn aanscherpen

Wellicht heb je bijna je studie afgerond of ben je nog volop bezig. Het begint dan vast al een beetje te kriebelen: hoe ga ik de carrière krijgen die ik wil? De druk die er op ons ligt begint te stijgen. Mensen om ons heen hebben verantwoordelijke bijbaantjes, reizen de wereld over of hebben misschien wel een eigen onderneming. Dan denken we bij onszelf: hoe ga ik opvallen tussen al die anderen?

Daarvoor hoeft je echt niet dingen te gaan doen die jij niet leuk vindt of je een slag in de rondte te werken. Met onze tips kun jij ervaringen op doen voor jouw droomcarrière en je LinkedIn aanscherpen.

Ervaring baart kunst

1. Do it yourself

Om ervaring op te doen in jouw vakgebied heb je niet altijd andere bedrijven nodig. Je kunt ook vanuit jezelf ervaring op doen voor je loopbaan. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een blog of YouTube kanaal over een bepaald onderwerp. Kijk waar de mogelijkheden zitten en wees creatief! Het geeft aan dat je assertief bent wanneer je voor jezelf al met werkgerichte activiteiten bezig bent. Of start je eigen onderneming zoals onze Larissa dat deed. Lees het in dit artikel.

2. Werken aan je toekomst

Het kan soms moeilijk zijn om echt al een baantje in je beroepsveld te vinden aangezien je nog niet afgestudeerd bent. Toch vragen veel vacatures soms al om 4 jaar of meer ervaring. “Hoe kom ik dan ooit aan ervaring?” Denk je dan, want naast de verplichte stage van school kom je bij lange na niet aan zoveel jaar. Ga dan op zoek naar taken die je voor een bedrijf zou kunnen verrichten. Kijk waar een bedrijf misschien wat mist en waar jij bij zou kunnen helpen.

Misschien zijn er binnen jou opleiding al wel kansen. Hebben jullie bijvoorbeeld een studievereniging? Je hebt vast geen tijd voor nog een stage, maar een aantal uurtjes in de week een bedrijf te hulp staan moet vast lukken. Bovendien, welk bedrijf zegt daar nou nee tegen? Je kunt ook gaan schrijven voor het leukste online magazine van Nederland. Check deze pagina maar eens! Vind je het moeilijk waar je moet beginnen met zoeken? Plaatst een oproepje op LinkedIn. Scherp wel eerst je profiel aan met de onderstaande tips.

3. Ook buiten het werkveld liggen ervaringen

Ervaring op doen betekent niet alleen dat je werkgerichte taken gaat doen, dit kan van alles zijn. Het gaat er om dat je ervaring op doet waar jij iets uithaalt wat je mee kunt nemen, waar je jezelf tegenkomt of juist beter leert kennen en waar je van anderen leert. Denk bijvoorbeeld aan studeren in het buitenland of een workshop van iemand waar je tegenop kijkt.

Een goed begin met LinkedIn

1. Een goede foto

Je foto is waar mensen het eerste naar kijken als ze je profiel voorbij zien komen. Zorg dat deze foto proffessionaliteit uitstaalt. Afknappers zijn bijvoorbeeld: selfies, onscherpe foto’s, vakantiefoto’s en foto’s op een feestjes . Het hoeft daarentegen echt geen stijve foto te zijn. Laat zien wie je bent! Een mooie portretfoto met een grote glimlach doet het goed. Draag een outfit die jij zelf naar werk zou dragen. Ga verder voor een neutrale achtergrond of eentje waarvan jij vindt dat bij je beroepenveld past.

2. Val op met je headline

Naast je foto is de headline wat mensen het eerste op het oog valt. De meeste mensen hebben hier hun huidige functie staan. Dat mag creatiever en opvallender. Wat maakt ‘jou’ nou ‘jou’? Ben je bijvoorbeeld heel gedreven, creatief of flexibel? Als je direct beschikbaar bent voor een baan kunt je dit er natuurlijk ook vermelden, zodat potentiële werkgever dit meteen opmerken.

3. Aanbevelingen

Je kunt natuurlijk van alles over jezelf zeggen op je profiel, maar als anderen dit bevestigen is dat nog meer waard! Vraag bijvoorbeeld bij je huidige baantje of stage of je leidinggevende een aanbeveling over jou wil schrijven op je profiel. Ook kun je vaardigheden aan je profiel toevoegen en anderen deze laten bevestigen.

 

 

Tags: , , ,